utorak, 23. siječnja 2018.

Doktor joj rekao da je trudna sa 4 bebe – ali kad su vidjeli ultrazvuk….

Posted by arko on 15:02 | No comments

Prije tri godine, David i Ivanna Cardenas Gutierrez otišli su u bolnicu na ultrazvuk. Prepostavili su da je majka trudna sa jednim djetetom.
Nije trebalo mnogo prije nego što su shvatili da to nije bilo tako. Ono što im je doktor rekao, promijenilo je sve njihove planove i iznenada par se našao u izuzetno teškoj situaciji.
Ivannin doktor vidio je da je trudna sa više beba. Ne jednom, dvije ili tri – već četiri! David i Ivanna su jedva povjerovali svojim očima, bili su ubijeđeni da je to šala.


Četvortke su izuzetno rijetke i nisu mogli vjerovati – doktor im je objasnio da se to dešava jednom na svakih 700.000 trudnoća.
Ali to nije bila šala. I kao šlag na tortu, morali su donijeti tešku odluku…
Porođaj bi bio izuzetno rizičan i trebao se brzo desiti. Ivanna je bila trudna samo 27 sedmica kad joj je doktor rekao da Gabriel, kako su htjeli nazvati dječaka, nema dovoljno kisika.


Morali su brzo reagovati – ili da se nastavi trudnoća, što bi značilo da će Gabriel umrijeti, ali ostale tri bebe preživjeti, ili da se porodi na carski rez. Za njih je izbor bio jednostavan, odlučili su taj dan bebe donijeti na svijet – unatoč tome da su šanse za njihovo preživljavanje 40%.

Bili su spremni na najgore, ali dok je postojala šansa da ih sve spasu, željeli su poduzeti taj rizik.
Ali desilo se nevjerovatno – sve 4 bebe su preživjele! Doktori nisu mogli vjerovati.

Danas je porodica zdrava i živa. Julian, Sebastian, Gabriel i Francesca imaju 4 godine.

0 komentari:

Objavi komentar