utorak, 17. travnja 2018.

3 BRZA NAČINA DA SE OSLOBODITE NEUGODNOG MIRISA!!!

Posted by arko on 15:02 | No comments

Neugodan miris TAMO DOLE najčešće je uzrokovan bakterijama, virusima ili gljvicama. Iako danaspostoj veliki broj medicinskih preparata koji prilično uspješno djeluju, postoje i oni prirodni, tradicionalni lijekovi koji isto tako pomažu, a mnogo su jeftiniji, ali i sveukuno zdraviji za svačiji organizam
Donosimo vam 3 najučinkovitija načina u borbi sa lošim mirisom koji se može pojaviti TAMO DOLE.
1. Jabučni ocat
Zahvaljujući antibakterijskim i antiseptičkim svojstvima, jabučni ocat može pomoći u rješavanju neugodnih mirisa vagine i uspostavljanju zdravog pH intimnog područja. Najjednostavniji način je topla kupka s nekoliko decilitara octa koja će odagnati sve neugodne tjelesne mirise. Jabučni ocat uništava bakterije koje uzrokuju štetne tvari, a kada se razrijedi s vodom, djeluje blagotvorno i na kožu.


– Ulijte dvije šalice jabučnog octa u kadu s toplom vodom i kupajte se 20-ak minuta bez korištenja drugih preparata, a nakon kupke se istuširajte običnom vodom. Nakon nekoliko ovakvih kupki rezultati bi trebali biti primjetni.
– Svaki dan popijte jednu čašu vode u koju ste umiješali dvije žlice jabučnog octa dok neugodan miris ne nestane.
2. Soda bikarbona
Soda bikarbona također pomaže uspostaviti prirodni pH vaginalne flore. Kada razina kiselosti postane optimalna i neugodan miris će nestati.
U toplu kupku dodajte 100 g sode bikarbone i lezite u kadu na 15 – 20 minuta, a zatim se dobro isperite pod tušem. Ručnikom dobro posušite intimne dijelove.


3. Jogurt
Bogat laktobacilima, jogurt je dobar način za uspostavu ravnoteže mikroflore u rodnici. Laktobacili su bakterije koje prirodno dominiraju u vaginalnoj flori i održavaju je čistom i zdravom. Jogurt u svrhu uklanjanja neugodnih mirisa vagine možete koristiti i kroz prehranu i vanjskom primjenom.
– Konzumirajte svakodnevno nezaslađeni probiotički jogurt, barem 1 – 2 šalice.
– Tampon namočite u jogurt i normalno ga postavite u rodnicu. Ostavite nekoliko sati, a zatim se područje isperite običnom vodom.

0 komentari:

Objavi komentar