četvrtak, 19. travnja 2018.

ALBANKE SE MASOVNO UDAJU ZA SRBE I BEŽE OD ALBANACA: IMAJU SAMO NEKOLIKO USLOVA, A JEDINO SRBI IH ISPUNJAVAJU!

Posted by arko on 23:49 | No comments

Ekskluzivne životne priče na našem portalu o Srbima koji se žene Albankama, izazvale su brojne reakcije čitalaca i pokrenula lavinu komentara, pa smo se i u narednim tekstovima pozabavili ovom temom.
Mišljenja čitalaca su podeljena, jedni odobravaju ženidbu Albankom opravdavajući stav činjenicama kako su Albanke dobre žene, požrtvovane, poštuju svoje muževe i porodica im je svetinja, drugi su protiv.
Neki su otišli toliko daleko da su nas pitali da im predložimo agenciju koja će posredovati i upoznati ih sa nekom Albankom. A šta na to kažu devojke iz Albanije?



Sve više ljudi razmišlja kao Marko koji je oženio Albanku! Srđan mu poručuje: Imam 29 godina, nemam ženu, dao bih 1.000 evra za nju
– Kod nas statistički dolazi pet žena na jednog muškarca, što znači da oni imaju veoma širok izbor prilikom ženidbe. Ako devojka nije udata i ne studira, a ima preko 20 godina, okolina je tretira “kao da joj je istekao rok” i ne želi je niko. Zato ne odbijaju ni momke drugih nacionalnosti koji bi ih oženili, pa makar to bilo i posredstvom agencije. Za njih je veća sramota ostati neudata, nego “poći za drugu veru”.
– Takođe ne predstavlja im problem ni razlika u godinama, bitno je da je mladoženja situiran, da poštuje ženu, zato se rado udaju za dobrostojeće Srbe i Crnogorce, a ima i onih što se vode logikom – što stariji mladoženja, to bolje jer će pre postati vlasnice svega – rekao je M . V. (37) za Telegraf.
Najinteresantnije od svega što smo saznali jeste da devojke iz Albanije nisu ljubitelji Albanaca s Kosova i uvek se radije udaju za Srbe i Crnogorce, nego za kosovske Albance.
– Kod njih žene nemaju pravo glasa, varaju ih, a neretko i maltretiraju, a nama je bitno da nas muž poštuje i da mu porodica bude na prvom mestu – dodala je.



Kod Albanki je ukorenjena predrasuda da su Albanci s Kosova siromašni, pa ne predstavljaju poželjne mladoženje. Dok za Srbe vredi da poštuju žene i da su “domaćinski ljudi”, pa samim tim i kod ženidbe imaju prednost.
Veoma bitan faktor, možda pomalo i bizaran, ali svakako utiče na odluku mnogih Albanki da se udaju za Srbe je – svadba. Nijedan Albanac vam to neće otvoreno reći, ali među njima vredi pravilo da su srpske svadbe najlepše i najveselije.
U slučaju venčanja Albanke i Srbina, prave se dve svadbe, u Albaniji i Srbiji. Pošto je mladina familija uglavnom mnogobrojna, dogovor je da pola rodbine dođe na albansku, a druga polovina da ide na srpsku svadbu. Neretko se desi da se posvađaju, jer svi žele u Srbiju na svadbu!
– Bio sam na jednoj zajedničkoj svadbi, što je veoma retko, ali jedan blok pesama su bile albanske i tada su svi gosti sedeli, a kada bi počela srpska muzika, nastao bi haos, svi gosti su bili na nogama – kaže sagovornik.
Ni Albanci ne bi imali ništa protiv da se ožene Srpkinjom, dok je to za srpsku porodicu velika sramota ako se devojka uda za Albanca i neretko je se odreknu u takvim situacijama.

0 komentari:

Objavi komentar