ponedjeljak, 16. travnja 2018.

DIJETA KOJA JE POMOGLA ONURU I ŠEHERZADI DA SMRŠAJU: Za mjesec dana ona je izgubila 7, a on 14kg!

Posted by arko on 14:07 | No comments

Zbog snimanja serije, Halit Ergenč je morao da smrša, pa je Berguzar uzela stvari u svoje ruke i uvela novi porodični jelovnik.
Turska serija “Ti si moja domovina”, koja je počela da se emituje u oktobru 2016. godine.Privukla je ogroman broj gledatelja.
Nije ni čudo što je tako, jer u njoj igraju Halit Ergenč i njegova supruga Berguzar Korel, čuveni Onur i Šeherezada iz “1001 noći”. Uz to i priča pogađa nacionalno biće jer govori o slomu Osmanskog carstva, oslobodilačkom ratu i formiranju republike.
Zapravo, saga počinje 1912. godine, tokom balkanskih ratova, kad glavni junak, pukovnik Dževdet pada u grčko zarobljeništvo i u njemu provodi nekoliko godina. U vrlo teškim uslovima, naravno.



Da bi vjerno dočarao lik zarobljenika, Halit je brzo morao da smrša, a da ipak sačuva snagu za naporna snimanja.
Tu je njegova energična supruga Berguzar stvari preuzela u svoje ruke i organizovala meni po kojem je Halit za mesec i po smršao čak 14 kilograma, a ona oko sedam.
“Hranim se sirovim povrćem i polupečenim mesom”, otkrio je Halit koji se sa vojničkom disciplinom pridržavao režima što mu je supruga odredila.
 
“Takođe, iz ishrane sam izbacio šećer, namirnice sa glutenom i mliječne proizvode. Zapravo, mogu da kažem da sam bio na sirovoj hrani”, priznao je slavni glumac.



Tih dana Halit je jeo sirov spanać, celer, cveklu, šargarepu, avokado, zelene jabuke i đumbir, a sve je zalivao limunadom i sokom napravljenim od isklijalih žitarica.
Ipak, obroci nisu bili monotoni jer mu je njegova draga pripremala salatu od kinoe, čorbu od bundeve, krekere od badema i lanenog sjemena ili badema, indijskog oraha, kakao butera i kokosa, kao i poslastice od urmi, kakaa, naranče i nane.
Sve je začinila sa mnogo ljubavi i kreativnosti, pa ne čudi što Halit, iako je izgubio toliko kilograma, naprosto blista.
Izvor: novi.ba

0 komentari:

Objavi komentar