utorak, 10. travnja 2018.

Opeglala sam mužu košulje, a onda mi je rekao OVU REČENICU: Da sam bila pametnija, shvatila bih da me VEĆ 2 GODINE VARA

Posted by arko on 03:18 | No comments

Pola tri je izjutra, ja sjedim u iznajmljenim kolima sa suprugom koji mi u tom trenutku govori da misli da treba da se razvedemo.
Peti Blu, novinarka portala “Your Tango” prošla je kroz razvod izazvan suprugovim nevjerstvom. I kaže da joj je tek sada jasno da je bilo mnogo signala da je vara, a ona nije obratila pažnju na njih, ili nije znala da ih rastumači. Sada ih, kaže, dijeli sa svim ženama.
Sat vremena prije te scene, zgrabila sam mu telefon iz ruke jer sam morala da vidim sa kim se to dopisuje cijele noći. Nakon duge prepirke i svađe, rekao mi je da se neobavezno viđao i imao se*s sa dvije partnerke u proteklih pola godine, a meni je mozak radio kao sat jer sam pokušavala da identifikujem tačan trenutak kada je njegovo nevjerstvo počelo.
I sad znam kada je to bilo – prije dvije godine. Prije svega moram da napomenem da je meni i u to vreme samopouzdanje već dugo bilo na nuli i bila sam lak plijen za njegovu manipulaciju. Vjerovala sam mu šta god da mi je pričao, iako su mi instinkti govorili drugačije. Nikad ne zanemarujte te instinkte, uvijek su u pravu.


SIGNAL 1: Počeo je da ide u teretanu
Naravno da čovjek treba da vodi računa u sebi, ali šta se dešava kada je godinama bio nekativan, a sada je odjednom posvećen teretani i njezi lica i tijela? To je velika crvena zastavica. U jednom trenutku me je čak zamolio da mu izdepiliram leđa i iščupam dlake iz ušiju. Tada nisam ni slutila da ga spremam za se*s sa ljubavnicama.
Njegova opsesija teretanom došla je dotle da je radije vježbao kod kuće u 10 uveče nego da večera sa mnom. Kada bih mu to rekla, dreknuo bi da mu je to “ventil” i da ne cijenim to koliko naporno radi za našu porodicu. Tada bih se osjetila krivom pa bih odstupila.
SIGNAL 2: Prestao je da me vodi na poslovne zabave
Posao mu je takav da su takve zabave česte, a uvijek se podrazumjevalo da ja idem sa njim. A sada odjednom nije želio da ga pratim jer se “osjećao sputano jer mora da me zabavlja umjesto da sklapa poznanstva”. Kao što sam već rekla, samopouzdanje mi je bilo na nuli, pa sam i na to pristala. Šta da vam kažem osim da vas posavjetujem da vi uzgojite kičmu i reagujete na takve stvari.
SIGNAL 3: Postao je ljut
Nikada nije bio tako naprasit i nije tako naglo reagovao. Kažu da većina prevaranata tako reaguje, jer podsvjesno osjećaju krivicu zbog toga što rade.
Jedan od prvih signala da me vara bio je kada je pobjesnio nakon što sam ostavila uključenu dasku za peglanje nakon što sam završila sa peglanjem njegovih košulja. Rekao mi je da ga “namjerno maltretiram” da bih mu stavila do znanja da mrzim peglanje i počeo da bjesni.
Išli smo na terapiju, i ja sam tonula u kauč dok je on objašnjavao kako ga ne cijenim dovoljno, kako ga ne poštujem niti slušam. I kako ne radim dovoljno na čistoći kuće.
Stvorite jasne granice šta je dozvoljeno a šta ne, i ne pristajte na ovakvo ponašanje. Morate da pokažete ljudima šta je neprihvatljivo u odnosu sa vama.


SIGNAL 4: Promijenio je stil vođenja ljubavi
– Gdje si to naučio?! – tako sam baš reagovala kada je uradio nešto što nikada nije. Poželjno je, naravno, da uvijek usvajate nove stvari i isprobavate ih, ali međusobno, ne sa drugima.
Pored toga, zamolio me je da potpuno izdepiliram intimno područje. Poslije je počeo i da insistira, ali nisam pristala na to.
SIGNAL 5: Počeo je da pije, puši i potpuno me izbjegava
Odao se svim mogućim porocima, a tako pijan onda bi se drao na mene, zamjerao mi gluposti i zapodevao svađe. I dalje vjerujem da se tako nosio sa osjećajem krivice, i bile su to haotične dvije godine. Cigare je krio od mene baš kao i ljubavnice, ali znate i sami da gde ima dima ima i vatre.
SIGNAL 6: Sve šifre postale su zabranjena zona za mene
Nekada sam njegov telefon tretirala kao i svoj, a onda su se na njemu pojavile šifre za sve.
Obratite pažnju i kako partner razgovara sa vama. Da li stalno sugeriše da nešto treba da promijenite? Da li vas optužuje da ga stalno ljutite? Da li ste uvijek vi krivi za sve?
I znajte, ako ga optužite za nevjerstvo, poricaće do sudnjeg dana. Ne nasjedajte dok ne saznate potpunu istinu. I najvažnije, vjerujte intuiciji, jer ja sam sve vrijeme znala da me vara, samo nisam htjela da to priznam sebi.
Izvor: zena

0 komentari:

Objavi komentar