petak, 20. travnja 2018.

Po Džepu Građana Se Opet Udara – Visoki Računi Za Struju, Porast U Regionu Za Čak Tri Puta, Evo Ko Je Najviše Na Udaru

Posted by arko on 14:08 | No comments

U Dalmaciji se veliki broj suočava sa višim računima za struju, koji im od početka ove godine dolaze sve više i više. Nenad Kurtović, savjetnik za energetiku udruge Splitski potrošač je rekao da će svim potrošačima dolaziti veći računi ako se grijete na struju, ili ako sa visokom snagom koriste trošila, to su etažna centralna grijana, kao i protočni bojleri, ali i slično.



Ovo se neće događati samo u Dalmaciji, svuda će da se dešava, kućanstva koja potroše više električne energije nego što je u prosjeku će da imaju i veće račune dosta, zato što tada angažiraju veću snagu. Automatizmom će da upadnu u razred crvene tarifve. Snaga se naplaćivala za priključnu snagu koja je iznad 30 kilovata, a ostali su samo onaj mjesečni paušal od 20 kuna plaćali.



Sada će da taj paušal iznosi od 50 kuna, kao i 51 kunu za svaki onaj registrovani klik. Primjer vam navodimo da ako kućanstvo ima protočni bojler koji ima snagu 18 kilovata, a istovremeno mu je upaljena pećnica, ili neki drugi uređaj, to će začaš da premaši 20 kilovata.

0 komentari:

Objavi komentar