petak, 13. travnja 2018.

Prozore nisam NI PIPNULA tri godine, a oni još uvijek blistaju’ – domaćica otkrila u čemu je njena tajna

Posted by Recepti za 5 on 14:32 | No comments

Jedna savremena domaćica Dragana našla je način da u svakom trenu blistaju njeni prozori, iako ih nije ni pipnula tri godine. Razne reakcije je izazvala njena ispovijest, ali sigurno je da je njoj puno lakše u životu nakon ovog otkrića.
‘Na portalu sam prije 3 godine pročitala savjet pod nazivom Kako oprati prozore na lak način. Danas, poslije toliko godina mogu reći da punim sjajem blistaju iako ih ni jednom nisam oprala od tada! Na mlade žene posebno apelujem da se trgnu, u svoje ruke uzmu životi o trgnu se od društveno nametnute norme ‘domaćica’, napisala je ona i onda otkrila svoju tajnu.


 
‘Ime mi je Dragana i 39 godina imam. U braku sam i troje djece imam. Posjedujem malu privatnu firmu i smatram za sebe da sam dobra majka i supruga.
Ali, tako ne misli moja svekrva Mihaela.


Naime, kad smo se zaručili Damir i ja, on je već imao posao dok sam ja fakultet završavala. Potrefilo se nekako da je stigla s mojom diplomom i Aleksandra, prva naša kćerka.
I neprospavane noći su stigle sa Aleksandrom, postporođajna depresija i dosta novih briga i obaveza. Ne znam ni sama kako, ali novu snagu sam dobila i postigla da dijete bude napredno i zdravo, čist stan, a ručak uvijek na vrijeme iz rerne da izađe kad dođe Damir s posla.
Na sebe sam bila ponosna jer sam prava domaćica bila. Potom je Nikola došao, naše drugo dijete i prvi sin. Nije se ništa promijenilo, još više je bilo posla, a ja sam još uvijek s lakoćom sve postizala.


0 komentari:

Objavi komentar