subota, 7. travnja 2018.

STAVLJATE MOKRU KOSU U PEŠKIR? Prestanite to da radite odmah, A EVO ZAŠTO!

Posted by arko on 07:37 | No comments

Nakon pranja kose, obično je istrljamo peškirom kako bismo je prosušili. To i nije baš pametno jer grub pamuk ili frotir od kojeg se prave peškiri oštećuje dlaku, tvrdi poznata frizerka.
Pripremite kosu za jesen! Kada operemo kosu, umotavamo je u peškir, a zatim njime istrljamo vlasi, a Everet kaže da je to “recept” za umršenu kosu.
– Na ovaj način se stvaraju mali, nevidljivi krateri na krajevima kose, zbog čega vlasi slabe. Znaci oštećenosti su suva i naelektrisana kosa, i to znači je kosi potrebna hidratacija – ističe uspešna frizerka.



Zamena za peškir
– S obzirom na to da pamučni i peškiri od frotira oštećuju dlaku, savetuje da ih zamenite pamučnom majicom, jer je taj materijal mekši. Tako se, kaže Everet, apsorbuje višak vode i sprečava da se kosa naelektriše.


Kada je reč o načinu na koji brišete kosu, nikako ne bi trebalo da energičnim pokretima trljate kosu, već samo da je, umotanu, lagano pritisnete.
Svi znamo da je najbolje da pustimo kosu da se prirodno osuši, ali s obzirom na to da nemamo uvek vremena za to, ona savetuje da kosu operete uveče, umotate je u pamučnu majicu i pustite je da se tako osuši preko noći.
Izvor: tvojemoje.info

0 komentari:

Objavi komentar