srijeda, 4. travnja 2018.

Svi pričaju o ”švedskoj” dijeti: Skinula sam čak 5 kilograma za sedam dana!

Posted by arko on 08:28 | No comments

Ovaa dijeta je posebno dobra za one koji vole meso i mliječne proizvode.
Oni koji su to pokušali kažu da normalizuje nivo šećera u krvi i pomaže vam da smršateea. Veoma je prikladno za dijabetičare.Švedska ishrana sastoji se od smanjene potrošnje ugljenih hidrata i povećanih količina masti i proteina. Ono što je dobro u ovoj dijeti jeste da ne morate računati kalorije i pratiti određenu vremensku liniju. Ali ako želite da ova dijeta bude efikasna, morate poštovati svoja pravila o tome šta možete i ne možete jesti.
Još jedna pozitivna strana ishrane je što možete jesti kada ste gladni dok se ne osjećate zadovoljni. Najvažnija stvar je da se držite dalje od zabranjene hrane i da ćete izgubiti 5 kilograma nedjeljnoo….

Šta možete da jedetee:
– Meso – sve vrste: govedinaa, jagnjetina, ćuretina, svinjetina, meso divljači, piletina. Takođe, mesna mast nije zabranjena, a pileća kožaa….
Ribe i školjke – sve vrstee
– Jaja – organska jaja su najbolja, ali i redovna su dobra.
– Sve povrće kojee raste iznad zemlje: kupus, karfiol, brokoli, brusnice, šparoge, tikvice, jaja, masline, spanać, pečurkee, krastavac, zelena salata, avokado, luk, paprika, paradajz itd.
– Prirodni mliječni proizvodi bogati mastima: grčki / turski jogurt, maslac, pavlaka, krem ​​sir, sirevi s visokim sadržaajem masti itd. Ne jedite slatke mliječne proizvode i obratite pažnju na obrađeno i normalno mlijeko jer mogu sadržati visoku količinu šećera.
– Orašasti plodovi – sve vrste: sjemena suncokreta i bundeva, bademi, lješnaci, orasi, indijski i brazilski orasi itd. (Unutar granica).
S vremena na vrijeme možete jesti i sljedeće stvari (možda će malo usporiti gubitak težine):
-Suho crveno ili bijelo vino, viski, rakija i vodka.
-Tamna čokolada koja je napravljena od 70% kakaoa (kad vam zaista treba, pojedite)
Treba izbjegavati sljedeću hranu:


-Sode, zaslađene sokove, peciva, šećeri, kolači, čokolada, deserti, sladoled, kolačići, i vještački zaslađivači.
-Zrna i skrob, hljeb, tejstenina, pirinač, krompir, pomfrit, čips i kaša.

Trebali bi piti:
voda
– kafa (dozvoljena je puna mast)
čaj (bez zaslađivača)
Ovoo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!
Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.
1.DIJETA MLADOG MJESECA
Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma.
Sledećeg dana jedite laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.
2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA
Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.
3.LIMUN DIJETA


Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode.
Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode.Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda
4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA
Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. NapomenaTokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.
5.TRODNEVNA DIJETA
Jelovnik:
Najrasprostranjenija varijanta predlaže:
Prvi dan
Doručak: pola grejpfruta, tost, dvije žlice namaza od kikirikija.
Ručak: pola šalice tune, tost, čaj.
Večera: 100 g bilo koje vrste mesa, šalica graha, pola banane.
Drugi dan
Doručak: jedno jaje, šnita hljeba i pola banane.
Ručak: šalica sira ili šnita tvrdog sira.
Večeraa: dvije hrenovke, šalica brokule, pola šalice mrkve.
Treći dan
Doručak: pet krekera, šnita sira i jabuka.
Ručak: kuhano jaje i šnita tosta.
Večera: šalica tune, pola banane…Podijelite clanak sa vasim prijateljima :)…
domaci-receptii.com

0 komentari:

Objavi komentar