srijeda, 11. travnja 2018.

UPOZORENJE ZA HRVATSKU, BOSNU I BALKAN: Stiže izuzetno opasno vrijeme! Moguće su…

Posted by arko on 01:13 | No comments

Popularna meteo stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna izdala je danas upozorenje.
UPOZORENJE!! 9. 6. 2016. godine / 10. – 15. 6. 2016. / (Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Balkan)
LOKALNO OLUJNO NEVRIJEME
U sljedećem se periodu očekuje vrlo nestabilna atmosfera, kako nad našom regijom, tako i nad većim dijelom jugoistoka kontinenta.
U ovakvim okolnostima, kada su takve situacije da svježiji zrak prodre nad zagrijanu podlogu, atmosfera zna burno reagirati.


Stoga svakako treba upozoriti, da se idućih pet dana uz kišu, pljuskove i grmljavine očekuju lokalno izraženije grmljavinske nepogode.
Svakako treba imati na umu, da u područjima gdje se formiraju jači grmljavinski, olujni sistemi oblaka, treba očekivati obilnu kišu u kratkom vremenskom razdoblju, koja može uzrokovati kratkotrajne bujične poplave. Zatim pojavu intezivne grmljavine, prolazno jakog i vrlo jakog vjetra, možda čak pijavice (tornada) i grada (tuče).
Posebno se ovo odnosi na subotu, nedjelju i ponedjeljak.


Ne moramo ponavljati da su ovakve nepogode strogo ograničene i da ne bi trebalo baš svako područje jednako biti pogođeno.
Hoćemo li upozoravati konačno i na vrućine u drugoj polovini mjeseca?! Međutim, naznake za dolazak prvih ozbiljnijih vrućina postoje već od idućeg četvrtka, ipak čini se ne dugotrajno… – navodi se u prognozi ove stranice, koju potpisuje prof. Zoran Zadro.
Izvor: doznajemo.com

0 komentari:

Objavi komentar