petak, 20. travnja 2018.

Ušla je u radnju i zamolila vlasnika da uzme namirnice na veresiju! Ono što se dogodilo nije očekivala!

Posted by arko on 12:34 | No comments

ŽENA PO IMENU LUJZA REDEN BILA JE UVIJEK SKROMNO OBUČENA, JER NIJE IMALA NOVACA DA SEBI PRIUŠTI BOLJI ŽIVOT. ONA JE JEDNOG DANA BILA PRIMORANA DA ODE U JEDU PRODAVNICU I ZAMOLI VLASNIKA DA JOJ NEKE NAMIRNICE DA NA VERESIJU, TE DA ĆE MU PLATITI ČIM BUDE IMALA.



Lujza je imala sedmero djece, te je morala da ih sve nahrani. Vlasniku prodavnice je objasnila svoju situaciju, te mu je rekla da joj je muž bolestan i da nije sposobanda radi, a ona ne može, jer ima malu djecu i nema ko da ih čuva. Iako joj je bilo jako nezgodno što je to morala učiniti, iapk joj je to bio jedini način da svojoj djeci obezbjedi hranu.



Nakon što je trgovcu ispričala svoju priču, on se na nju izgalamio i rekao joj da odmah izađe iz njegove radnje. Žena je molila da joj to ne radi, jer nije imala drugog izbora. Cijelom ovom događaju prisustvovao je jedan čovjek koji je trgovcu dobacio da će on sve platiti što treba ženi.
Trgovac je pitao ženu da li ima spisak namirnica kojoj joj trebaju, ona je rekla da ima, a on je rekao da stavi na pultkako bi znali šta će da joj donesu. Međutim, ada su pogledali papirić trgovac i čovjek su ostali zatečeni, jer je pisalo :“Dragi Bože, Ti znaš koje su moje potrebe i Tebi stavljam u ruke!“
Zbog ove djevojke svi hrle u ovaj restoran, a evo i zbog…

0 komentari:

Objavi komentar