utorak, 10. travnja 2018.

VIJEST GODINE-ŠUMAHER POBIJEDIO BOLEST!! USTAO IZ KOME I PROGOVORIO PRVE RIJEČI,DA LI SAM POBIJEDIO ?-DJELITE SVIII !!! HVALA TI BOZE

Posted by arko on 03:25 | No comments

Legenda Formule 1, Michael Schumacher, probudio se iz kome nakon skijaške nesreće koja ga je 29. prosinca prikovala uz krevet, potvrdila je njegova obitelj.
Schumacher inače živi u Švicarskoj, u Glandu, gradiću smještenom između Ženeve i Lausanne, na obali jezera Léman.
Njegova je obitelj zahvalila svima na porukama potpore: “Sigurni smo da mu je to pomoglo”.
“Schumacherova obitelj se zahvaljuje liječnicima, medicinskim sestrama i terapeutima u Grenobleu, kao i svima ostalim koji su napravili odličan posao u ovih nekoliko mjeseci”, dodala je glasnogovnornica.
BIOGRAFIJA MICHAELA SCHUMACHERA:


Michael Schumacher najuspješniji je vozač formule 1 svih vremena, tijekom karijere osvojio je rekordnih sedam naslova svjetskog prvaka, a sa 91 “Grand Prix” pobjedom rekorder je i po broju trijumfa u F1.
Rođen je 3. siječnja 1969. u Huerthu u Zapadnoj Njemačkoj, a već s četiri godine postao je članom lokalnog karting kluba i tako postao najmlađi kartingaš na svijetu. Nakon što je 1987. postao europski prvak u kartingu, već je sljedeće godine dobio priliku u natjecanjima u formuli Ford i formuli Koenig. Godine 1990. postao je njemački prvak u formuli 3, a tijekom 1990. i 1991. godine vozio je utrke prototipova za momčad Sauber-Mercedes da bi u kolovozu 1991. dobio priliku debitirati u formuli 1.
Svoju prvu utrku u F1 Schumacher je vozio za momčad Jordan 25. kolovoza 1991. na legendarnoj stazi u Spa-Francorchampsu, ali je odustao već u prvom krugu. No, odmah nakon debija, potpisao je ugovor s momčadi Benettona za koju je vozio do kraja 1995. godine i s kojom je osvojio svoja prva dva naslova svjetskog prvaka, 1994. i 1995.
Prvu pobjedu u F1 Schumacher je ostvario upravo u Belgiji i to samo godinu dana nakon debija, 30. kolovoza 1992.
Nakon dvije dominantne godine u Benettonu, Schumacher je odlučio prijeći u Ferrari s kojim je potpisao ugovor na dvije godine vrijedan 60 milijuna dolara. Legendarna talijanska momčad nije imala svjetskog prvaka još od 1979., te se nadala kako će ju upravo Schumacher vratiti na vrh.


To se i dogodilo iako su u Maranellu morali čekati na taj naslov sve do 2000. godine. No, nakon što je osvojio svoj treći naslov prvaka, uslijedila je apsolutna Schumacherova dominacija početkom 21. stoljeća. Schumacher je u Ferrarijevu bolidu osvojio pet naslova zaredom (2000-2004). Najviše uspjeha imao je 2002. kada je obijedio u 11 od 17 održanih utrka, a naslov prvaka osigurao je čak šest utrka prije kraja.
Nakon što je 2005. godine zauzeo treće, a 2006. godine drugo mjesto u konačnom redoslijedu vozača, Schumacher je odlučio završiti karijeru. Ipak, nakon tri godine izbivanja, 2010. godine Schumacher se u dobi od 41 godine vratio u formulu 1 kao vozač Mercedesa. Nakon tri sezone tijekom kojih nije ostvario niti jednu pobjedu, po završetku sezone 2010. odlučio je definitivno završiti karijeru. Posljednji je nastup imao 25. studenoga 2010. u utrci za VN Brazila u Sao Paulu.
Ukupno je u karijeri odvezao 307 utrka u SP formule 1, a osim 91 pobjede, još se 64 puta penjao na pobjedničko postolje.
Pošalji ovo e-poštom Blogiraj ovo!Podijeli na usluzi TwitterPodijeli na usluzi Facebook

0 komentari:

Objavi komentar