četvrtak, 5. travnja 2018.

Zoricu Brunclik RAZAPELI na mrežama zbog ovih riječi: Ako već nećete da rađate…

Posted by arko on 15:29 | No comments

Odluka da li će neko imati dete mora biti individualna, ali Zorica Brunclik je otkrila da bi ona ljude koji se odluče da nemaju decu trebalo kazniti.
– Trebalo bi oporezovati žene koje odluče da odlažu potomstvo zbog profesije, kao i neženje – rekla je Zorica Brunclik za “Večernje novosti”.


Ove njene reči napravile su pravi rat na društvenim mrežama. Postoje oni koji se slažu, ali su ljudi uglavnom besneli jer smatraju da je roditeljstvo individualna odluka, te da bi trebalo oporezovati pevačicu zbog “gluposti koje je izrekla”.
Zorica je, inače, pričala i o dečijem dodatku, kao i većem broju dece.


– Veliki sam protivnik trenutnog odnosa našeg zakona prema deci u porodici, koji različito vrednuje prvo, drugo, ili recimo peto ili deseto dete. Dok za prva tri deteta sleduje dečiji dodatak, već četvrto dete za državu ne postoji. To znam iz iskustva jer sam za treće dete, kao stilumaciju, dobila godinu staža, a za četvrto ništa, pa je poruka državi da nije ni potrebno. Dakle, jednak dečiji dodatak za svako dete u porodici. Sledeći korak je ozbiljna promena – uvesti u zakon profesiju žena koje rađaju, koje poput profesionalnih vojnika sklope ugovor s državom da će da rode najmanje četvoro dece. Za to bi dobijale platu i zaslužile penziju. Suština je da pre svega treba zaštititi žene na svaki način, da se ne bi dešavalo ono što je sada uobičajeno, da majka dobije otkaz kad objavi da je trudna ili se porodi, ili da bude u ozbiljnom problemu ako je muž ostavi. Zato treba da dobije svoju platu i dostojanstvo – ispričala je Zorica Brunclik.
Izvor: Večernje novosti

0 komentari:

Objavi komentar