četvrtak, 24. svibnja 2018.

20 MINUTNA TORTA SA JAODAMA

Posted by arko on 01:30 | No comments

Sastojci
Biskvit
2 jaja
8 žlica šećera
8 žlica ulja
8 žlica mlijeka
8 žlica brašna
1 žličica od čaja praška za pecivo
Krema


300 ml vrhnja za šlag
150 g mascarponea
200 g svježeg krem sira za mazanje
5 listića želatine
3 žlice šećera
2 vanilin šećera
sok polovice limuna
500-700 g svježih jagoda
šlag krema po želji

Biskvit
Mutite jaja i šećer sve dok ne dobijete gustu, jednoličnu smjesu.
Dodajte ulje i lagano miješajte, a zatim dodajte mlijeko.
Na kraju umiješajte brašno i prašak za pecivo.
Izlijte u kalup za tortu promjera 26 cm (obložen papirom za pečenje) i pecite 15 ak do 20 minuta na 180 °C dok biskvit ne naraste i blago porumeni.
Provjerite čačkalicom je li biskvit pečen i ostavite da se hladi.
Krema


Umutite vrhnje za šlag, a zatim dodajte mascarpone i svježi krem sir.
Umiješajte šećer, vanilin šećer i limunov sok.
Listiće želatine namočite u vodi prema uputi na vrećici. Ostavite 10-ak minuta da odstoji.
Odvojite dvije-tri žlice kreme u posudu, dodajte natopljenu želatinu i zagrijavajte na laganoj temperaturi dok se želatina ne krene otapati.
Miješajte dok se smjesa ne sjedini, a potom umiješajte u preostalu kremu.
Dodajte usitnjene jagode, lagano ih umiješajte rukom i prelijte kremu po biskvitu.
Ostaviti u hladnjaku da se stisne.
Po želji
Odvojite nekoliko jagoda, prepoloviti ih i redajte uz rub kalupa, a u sredinu izlijte kremu (kao na slici). Također, tortu možete ukrasiti šlag kremom.
Dodatno
Umjesto mascarponea i svježeg krem sira, u umućeno vrhnje možete dodati dvije čašice voćnog jogurta. Također možete kombinirati obični jogurt, tučeno slatko vrhnje i sir. Ili samo vrhnje i jogurt.

0 komentari:

Objavi komentar