srijeda, 23. svibnja 2018.

ANABELA O RAKU DOJKE: Evo kako sam saznala da sam teško bolesna!

Posted by Recepti za 5 on 12:44 | No comments

Pjevačica Anabela Atijas rekla je da je kod raka dojke najvažnije da se otkrije na vrijeme. Rijetko se javlja prije 20. godine života, a najčešći je između 50. i 70. godine života.
Međutim, ova bolest danas prijeti sve većem broju mlađih žena, a najveći uzrok je mala informisanost i neredovni pregledi.
Anabela Atijas je samo jedna od mnogobrojnih poznatih ličnosti koja je uspjela da se izliječi od raka dojke. Imala je samo 19 godina kada je operisala tumor na dojci, o čemu se ne libi da priča.


“U Švedskoj je zakonom propisano da žene starije od 30 godina moraju da idu na pregled, na mamografiju, a ja sam se družila sa djevojkama tih godina, koje su mi pričale o tome. Tako sam jedne večeri poslije povratka iz grada, dok sam se tuširala, napipala kvržicu, odmah me je uhvatila panika, probudila sam mamu, i sutra smo otišli na pregled, a u roku od dva dana su mi urađeni biopsija i operacija. Nekoliko mjeseci sam bila na hormonskoj terapiji, i uspješno se oporavljala jer je tumor otkriven na vrijeme, sve je prošlo bez posljedica. Poslije toga sam ostala u drugom stanju, dobro sam iznijela trudnoću, ali nisam mogla da dojim Lunu. Poslije šest godina ugradila sam silikone, mada su mi ljekari savjetovali da to uradim i ranije. Psiha je mnogo bitna, ne predajte se bolesti, živite sa tim kao da je trenutan problem, koji će biti riješen”, rekla je Anabela u jednoj emisiji.


Pjevačica se uspješno izliječila od ove opake bolesti, nakon koje je postala još jača, kako je često isticala.
Izvor: Kurir

0 komentari:

Objavi komentar