četvrtak, 17. svibnja 2018.

GLJIVIČNE INFEKCIJE UNIŠTITE NA BRZ NAČIN: Svi koji su ga koristili su prezadovoljni učinkom!

Posted by arko on 04:28 | No comments

Ako ste nekada imali gljivične infekcije, onda znate da se radi o upornoj i zaista neugodnoj pojavi, koju moramo što prije početi liječiti. Prvi simptom po kojem možete saznati da ćete imati problema sa gljivičnom infekcijom jeste pojava bijele ili žućkaste mrlje na noktu.
Vremenom se gljivice mogu širiti i sve više razmnožavati ispod nokta, pa onda nokat postaje zadebljan, pa poslije možemo da vidimo kako dolazi do njegovog pucanja.
Ovo ne samo da je estetski problem, nego se radi i o veoma bolnoj pojavi, zbog čega ne možemo da oblačimo svaku obuću ili da normalno hodamo. Kod nekih dolazi do pojave listaja nokta, ali i neugodnih mirisa.


Nokti koji imaju gljivičnu infekciju su tamni, krhki, a dolazi i do uništavanja njihovog sjaja.
Ako želite da što prije vratite noktima normalna i prirodan izgled, savjetujemo vam da počnete sa primjenom prirodnog preparate, od kojeg ćete uskoro da saznate i recept.
U vrijeme kada su živjeli stari Grci, kao jedan od najcjenjenijih i najboljih začina smatra se origano! Njega su koristi u razne svrhe, ali prvenstveno kako bi izazvali brzo zarastanje rana koje su imali na tijelu,
Osnovni sastojci ovg začina su thymol i karvakrol. Oni posjeduju antimikrobno i antigljivično svojstvo, zbog kojih i izazivaju pozitivan učinak na naš organizam i zdravlje.


Čak iako imate itiracije po tijelu, možete ih ukloniti primjenom ulja od origana, s tim da prije upotrebe obavezno ga morate razrijediti. Ako se razrijedi sa nekom drugom vrstom ulja, njegov učinak se povećava, ali isto tako možete ga razrijediti sa vodom.
Recept za lijek sa kojim ćete ukloniti gljivične infekcije!

Potrebni sastojci:
kašika maslinovog ulja
2 kašike ulja od origana

Priprema:
Pomiješajte ova dva sastojka, pa smjesu koju ste dobili nanesite direktno na nokat na kojem imate gljivičnu infekciju.
Ovo biste trebali da radite dva puta na dan, kako biste postigli što prije pozitivan učinak i riješili se infekcije.

0 komentari:

Objavi komentar