četvrtak, 17. svibnja 2018.

Jedete ih svaki dan a niste ni svjesni da UNIŠTAVAJU vaše hormone i kožu!

Posted by Recepti za 5 on 01:56 | No comments

Probelmi sa hormonima mogu dovesti do raznih problema. Obično dolazi do neredovnosti menstrualnog ciklusa, problema sa štitnom žlijezdom i slično.
Zato se trebate redovno pregledati i pratiti određene simptome. Ako imate probleme sa ciklusom, bilo da vam previše kasni ili da su obilna krvarenja, provjerite sa ljekarom.
Nagle promjene raspoloženja mogu ukazivati na neke probleme sa štitnom žlijezdom. Ono što ćemo vam uvijek reći jeste da je veoma bitno da se zdravo hranite. Tako ćete spriječiiti razne bolesti, ali ih i liječiti.Nije dovoljno samo uzimati lijekove, ako se uz to ne pridržavate pravilne prehrane. Ovo su neki sastojci koji vam mogu loše djelovati na vaše zdravlje i rad hormona:
Gluten se ne prepručuje osobama koje imaju probleme sa probavnim traktom.
Kikiriki – Veliki unos kikirkija se može loše odraziti na kožu.
Soja – Soja je često genetski modifikovana, što znači da može uzrokovati rak. Osim toga, potiče lučenje ženskih hormona i to u većoj mjeri nego obično, što se može loše odraziti.Potrebno je da unosite više vitamina, da jedete više voća i povrća. Pijte limunadu, sokove od narandži, krastavca i sl.
Pijte kefir i jogurte jer će oporaviti crijevnu floru i povećati broj dobrih bakterija u crijevima. Pijte dosta vode jedite redovno, ne preskačite obroke, pogotove ne najvažniji-doručak.
Za više članaka o zdravlju i pravilnoj ishrani ne oklijevajte i posjetite našu web stranicu češće te podijelite sa svojim prijateljima.

0 komentari:

Objavi komentar