ponedjeljak, 14. svibnja 2018.

Ljekari je mjesecima ubjeđivali da umišlja bol: ultrazvuk je sve ostavio u čudu a nju u suzama

Posted by arko on 03:10 | No comments

Ova djevojka je neko vrijeme osjećala čudnu  bol u  predjelu želuca. Kada se 23-godišnja Džordžija Meklenan požalila svom ljekaru na bolove, on joj je rekao kako su bolovi samo u njenoj glavi. Onda je otišla drugom ljekaru joj je dao lijekove za čir na želucu, ali bol se opet javio .


Tri mjeseca je bezuspješno obilazila ljekare, a tek onda kada je otišla na ultrazvuk saznala je šokantnu dijagnozu koja joj je okrenula život za 360 stepeni .Pokazali su da ima tumore po cijelom telu i dijagnostikovan joj je Burkitov limfom – to je brzorastući rak limfnog tkiva.

Džordžija je saznala da je stanje tako loše, a ljekari su bili u čudu kako djevojka, s obzirom na stanje „iznutra“, spolja izgleda tako zdravo.S obzirom da su tumori otkriveni kada su se već dosta proširili, ljekari su strahovali da djevojka neće preživeti vikend.


Ali, ona je uspjela da prođe mjesece hemioterapije i injekcija, nakon čega se dobro oporavila. Džordžija je ispričala  da je prije konačne dijagnoze patila od oštrih bolova i da je bila stalno naduta, pa je izgledala kao da je trudna.

„Mislili su da ću umrijeti pre prije nego što stignu rezultati biopsije“,  kazuje  Džordžija. Otkrili su joj tumore na slezini,plućima , jetri …  Kada je saznala sa  je plakala jer nije znala  kako da kaže roditeljima.„Bila sam u tolikom šoku“, ispričala je danas 24-godišnja djevojka koja je dokumentovala cijelu svoju borbu sa bolešću na Instagramu. Poručila je kako je najviše zahvalna prijateljima i porodici i da je sretna jer se liječi. Džordžijina bolest je sada u remisiji, a san joj je da postane  medicinska sestra u onkologiji.

0 komentari:

Objavi komentar