nedjelja, 20. svibnja 2018.

MENSTRUACIJA NA MORU… Evo kako da vam menstruacija totalno ne uništi dogo čekani i skupi godišnji odmor:

Posted by Recepti za 5 on 14:23 | No comments

Biti žena je mnogo teže nego muškarac i to je iz mnogo razloga sasvim jasno. Jedan od tih razloga definitivno je i menstruacija, koja pored toga što može biti jako neugodna i bolna, može izazvati i druge probleme, kao što je recimo uništavanje dugo isčekivanog i skupo plaćenog godišnjeg odmora.
Uživanje na plaži, kupanje u moru, brdo lijepih uspomena upravo menstruacija može da pokvari.


Stoga ukoliko se susretnete sa ovim problemom, donosimo vam nekoliko savjeta kako da barem malo ublažite problem i ne dozvolite menstruaciji da vam totalno uništi godišnji odmor.
Iako se u posljednje vrijeme mnoge djevojke odlučuju na odlaganje menstruacije pilulama, iskreno savjetujemo, a i preporuka većine ginekologa je da se ta opcija u startu zaboravi. Zbog deset dana bez krvarenja, možete ozbiljno poremetiti hormonsku ravnotežu, zato je bolje ne igrati se sa tim.
Treba da znate da ukoliko imate uredan ciklus i blaga krvarenja, možete se kupati već prvog dana, ali kratko i uz tampon koji obavezno promenite posle svakog izlaska iz vode. Ako krvarite jače i obilnije, ginekolozi preporučuju da sačekate dan-dva, pre brčkanja u moru ili bazenu.
Također ukoliko želite izbjeći veće probleme izbegavajte sunčanje u najtoplijem dijelu dana, kao i sjedenje na toplom pijesku.


Mnoge djevojke ne znaju da hladna voda može da naškodi ženskim polnim organima u vidu prehlade i upale jajnika, dok s druge strane, topla voda izaziva vazodilataciju – širenje krvnih sudova u cijelom tijelu, pa tako i u materici, što za posljedicu može da ima obilnije krvarenje.
Poslije ljetovanja i kupanja u moru, rijeci, bazenu ili u jezeru poželjno je da koristite vaginalete sa probiotikom, posebno ako ste dobili menstruaciju na odmoru.
Također je važno da se psihički ne opterećujete, jer od toga nećete imati apsulutno nikakve koristi, a i one trenutke koji nisu vezani za more i plažu ćete da sami sebi uništite.

0 komentari:

Objavi komentar