srijeda, 16. svibnja 2018.

Nikada nemojte podgrijavati ovih 5 jela, tj. namirnica jer vašoj djeci i vama to može opasno ugroziti zdravlje… Neke od navedenih namirnica čak postaju i kancerogene!

Posted by arko on 10:29 | No comments

Mnogima će zvučati čudno, ali da, postoje namirnice koje nikada ne biste smjeli podgrijavati. Razlog? Određene namirnice jednostavno kada se podgriju od zdravih i koristnih pretvaraju se u nezdrave i za tijelo potpuno beskorisne, čak i kancerogene.
Ovih 5 namirnica ni u kojem slučaju ne biste trebali podgrijavati:
Meso
Podgrijavanjem mesa ono mijenja strukturu proteina koje naše tijelo tako više ne prepoznaje pa je ono najgore za podgrijavanje.
Povrće




Cikla, celer, mrkva i špinat zagrijavanjem postaju kancerogeni, jer se nitrati u njima pretvaraju u nitrite – opasne spojeve.
Jaja
Kao i piletina, i jaja su često kontaminirana salmonelom pa ih nipošto nemojte podgrijavati.
Juha
Vjerojatno to često radite no juha se ne bi smjela podgrijavati, već jesti odmah nakon što je skuhana i topla.
Gljive




Ne smiju se podgrijavati nit jesti idući nakon pripremanja zbog toga što sadrže puno bjelančevina koje stajanjem i podgrijavanjem postaju štetne.
Ove informacije o štetnostima podgrijane hrane su u više navrata potvrđene od najistaknutijih svjetskih nutricionista, udruženja i instituta te ih kao takve treba uzeti za ozbiljno i bez obzira u kako brzom vremenu živimo morate prestati sa konzumiranjem podgrijane hrane pripremljene od gore navedenih namirnica.
Neka zdravlje bude na prvom mjestu!

0 komentari:

Objavi komentar