utorak, 8. svibnja 2018.

PEČE VAS I BOLI? Ovaj jednostavan lijek može izliječiti vaše hemoroide za samo 20 minuta!

Posted by Recepti za 5 on 13:49 | No comments

Bolni hemoroidi su sve češći problem, ali niko ne želi razgovarati o tome. Hemoroidi su dio korpus cavernosum i imaju ključnu ulogu u održavanju dobro zatvorenog sfinktera.
Ali kad postanu razdražljivi i upaljeni, uzrokuju smetnje koje izgleda nemaju kraj. Najčešća nelagoda je spaljivanje i svrbež. Mnogi ljudi koji pate od njih osjećaju se previše neugodno da idu doktoru, ali u nekim slučajevima to nije potrebno. To je zato što, u stvari, postoji mnogo stvari koje imamo u našim domovima koje se mogu koristiti za ublažavanje strašnih učinaka upale hemoroida.


1. Aloe vera
Zahvaljujući protuupalnim svojstvima, biljka aloe vere može brzo i učinkovito ublažiti bol i svrbež uzrokovan hemoroidima. Jednostavno nanesite malo aloe vera gel na zahvaćeno područje i odmah će bol i oteklina nestati.
2. Krompir
Krumpir ima dehidrirajući učinak koji može pomoći u smanjenju oticanja hemoroida. Ova metoda je osobito dobra kada također imamo krvarenje. Jednostavno samljeti krumpir kako bi napravio tijesto i protrljao izravno u zahvaćeno područje.
3. Kamilica


Kamilica je ne samo dobra za infuziju, već je i učinkovit lijek za upalu. Iz tog razloga može vam pomoći ne samo smanjiti oticanje, već i spriječiti ožiljke. Jednostavno pustite da malo kamilice ostane u kipućoj vodi i pustite da se ohladi. Sada lagano obrišite hemoroide krpom.
4. Ulje čajevca
Istraživanja su pokazala da ovo ulje pomaže smanjiti otekline hemoroida na potpuno prirodan način. Budući da je ulje čajevca obično visoko koncentrirano, najbolje ga je pomiješati s malo ricinusovog ulja ili badema prije korištenja. Pomiješajte dvije kapi ulja čajevca s nekim drugim uljima i nanesite smjesu na hemoroide. Učinite to redovito dok hemoroidi nestanu.
Izvor: novi.ba

0 komentari:

Objavi komentar