četvrtak, 10. svibnja 2018.

POPIS SVIH KANCEROGENIH ŠAMOPONA: PROVJERITE DA LI JE I VAŠ ŠAMPON NA TOJ LISTI

Posted by arko on 14:58 | No comments

Niste ni svjesni činjenice da vaš šampon može izazvati mnogo više od običnog osjećaja peckanja u vašim očima. Ovi proizvodi za kosu mogu biti čak i smrtonosni.
Prema jednoj studiji o sapunima i šamponima koju je sproveo Centar za zdravstvenu ekologiju sa sjedištem u Oaklandu u Kaliforniji, otkiveno je da je čak 98 od uključenih proizvoda sadržavalo potencijalni karcinogen zvan kokamidni dietanolamin (kokamidni DEA).





Mnogi poznati proizvođaći su sadržavali ovaj sastojak kao što su Palmolive, Colomer, Colgate, Paul Mitchell i mnogi drugi. Suprotno od zakona Kalifornije, brojni od ovih testiranih proizvoda za koje je utvrđeno da sadrže kokamidni DEA su namijenjeni djeci ili imaju lažnu organsku naljepnicu!
“Većina ljudi vjeruje da su proizvodi koji se prodaju u velikim trgovinama sigurni i testirani, ali potrošači moraju znati da ovi proizvodi mogu u sebi sadržati neke hemikalije koje uzrokuju rak”- kaže izvrši direktor Centra za zdravstvenu ekologiju, Michael Green.





Otkriveno je da se kokamidni DEA nalazi u brendiranim proizvodima koji se prodaju na Kohl’s, Pharmaca, Walmart i mnogim drugim trgovinama. Osim toga, isti kancerogeni sastojak je pronađen u dječijm šamponima / regeneratorima od Babies R Us, te dječjijoj kupki sa mjehurićima od proizvođaća Kmart.
Kako biste izbjegli moguće opasne probleme i smanjili dodir sa štetnim sastojcima u proizvodima koje kupujete, najbolje da napravite svoj vlastiti domaći prirodni šampon. Recepata je mnogo na internetu, na vama je da odlučite.
izvor:http://bosnian-problems.info

0 komentari:

Objavi komentar