ponedjeljak, 21. svibnja 2018.

POTVRĐENA TUŽNA VIJEST O SINANU SAKIĆU (61): “Doktori sačuvali njegov život, ali…”

Posted by arko on 14:37 | No comments

Borbu za život popularnog pjevača Sinana Sakića (61) prati ovih dana čitava regija.
Zbog teške bolesti Sinan Sakić, na veliku žalost, više neće moći da pjeva. Kako otkrivaju doktori, zbog jetrene encefalopatije (hepatične kome), od koje je obolio, pogoršava se funkcija mozgam zato što jetra nije sposobna da ukloni otrove iz krvi, piše beogradski Kurir.
– Pjevača je zahvatio treći stadij ove bolesti, što znači da ima oštećenja motoričkih funkcija, otežano govori i hoda. On je na intenzivnoj njezi Kliničkog centra Tuzla, gdje je 24 sata pod medicinskim nadzorom. Zahvaljujući doktorima i porodici, Sinan je uspio da poslije dužeg perioda stane na noge i napravi nekoliko koraka – tvrdi izvor beogradskog lista.




– Iako je životno ugrožen, on se kao heroj bori da dobije ovu bitku. Međutim, osmijehom krije veliki bol, natečen je zbog terapije, a ugrađen mu je i port za primanje infuzije na vratu. Prema ljekarskim prognozama, Sakić će morati da se odrekne boemskog načina života, koji je vodio dok nije pao u bolničku postelju – nastavlja se u tekstu.
– Nažalost, Sinan više neće moći da pjeva, jer je bolest izazvala poremećaj funkcije govora. Ako to uspije da savlada, neće smjeti nastupati, jer bi to moglo da bude pogubno po njegov život. Sakić je toga svjestan, ali ne želi da se preda. Nada se da će jednog dana ponovo napraviti veliki koncert i okupiti svoju publiku, za koju živi. Njegovoj porodici je najbitnije da on bude dobro, a supruga Sabina se ne odvaja od njega otkad je prebačen u bolnicu. I u ovim najtežim trenucima najveća žena mu je najveća podrška – tvrdi izvor iz bolnice.




FAMILIJA PJEVAČA otkrila je kako je zdravstveno stanje pjevača danas mnogo bolje, te da je Sakić iz intenzivne njege prebačen u sobu.
Kako bi se obezbijedio njegov potpuni mir i zaštitila privatnost ispred vrata stoji obezbjeđenje.
Njegova supruga Sabina Sakić je bliskim prijateljima otkrila kako je njen suprug čak ustajao, ne puno, ali sasvim dovoljno za stanje u kakvom je on sada.
Dodala je i da je stanje zadovoljavajuće, te da se Sinan osjeća mnogo bolje nego što je bilo juče.
I pjevačeva kćerka Đulkica Sakić-Amzić je potvrdila da je Sinanu bolje:
– Očekujemo da će se oporaviti i da će uskoro ponovo biti s nama. Danas je mnogo bolje! – izjavila je.

0 komentari:

Objavi komentar