petak, 4. svibnja 2018.

Tajna koju liječnici kriju od vas: NAJBOLJI LIJEK ZA PSORIJAZU vam je nadohvat ruke (Recept)

Posted by arko on 09:36 | No comments

Psorijaza je hronična kožna bolest koja se očituje crvenilom, suhoćom kože, svrabom, bolnim mrljama, ljuštenjem. Nije prelazna. Ovdje ćemo vam pokazati neke prirodne lijekove koji će pomoći da tretirate psorijazu:
Prirodni lijekovi vam mogu pomoći u liječenju bolesti, pa i onih najtežih. Ono što može pogoršati ovo stanje jeste alkohol, pušenje, gojaznost, stres. Zato pripazite na ove faktore. Evo ta vam može pomoći u liječenju psorijaze:
Kokosovo ulje



Kokosovo ulje je jedno od najzdravijih ulja. Ima antibakterijsko, antigljivčno, antikancerogeno svojstvo. Dobro je za kožu, kosu, zube. Kokosovo ulje pomaže kod raznih kožnih problema, pa i posrijaze. Samo ga nanosite na ta zahvaćena mjesta 3 puta dnevno.
Jabukovo sirće
Pomiješajte kašiku jabukovog sirćeta u čaši vode. Natopite vatu i nanisite na zahvaćena područja. Ova metoda je također djelotvorna, ali treba malo vremena kako bi vidjeli poboljšanje.
Kurkuma



Kurkuma je jedan od najzdravijih začina. Posjeduje supstancu kurkumin koji ima antiinflamatorna, antikancerogena, antibakterijska antigljivična svojstva. Pored toga, dobar je za kožu. Pomaže kod rana, opekotina, psorijaze.
Možete pomiješati jednu kašiku kurkume i dvije kašike vode, te napraviti pastu koju ćete nanijeti na kožu. Pokrijte gazom i ostavite preko noći.
Možete je konzumirati i na sljedeći način, stavite malu kašiku kurkume u čašu vode i dodajte jednu kašiku meda. Konzumirajte dva puta dnevno i primjetit ćete značajno poboljšanje.
Tagskokosovo ulje lijek prirodno psorijaza

0 komentari:

Objavi komentar