četvrtak, 10. svibnja 2018.

Uzela je paradajz i protrljala ga u kosu, a 10 minuta kasnije efekat je ostavio izbezumljenu

Posted by arko on 08:45 | No comments

Mnogo je bolje da koristite prirodne preparate za njegu. Tako da malo odmorite od hemijskih i okrenite se prirodnim maskama, preparatima i bićete zadovoljni efektima.
Paradajz kao maska
Možda niste znali, ali paradajz vam može poslužiti kao maska za kosu. Nanesite ga na kosu, ostavite da stoji 10 minuta, a onda saperite.
Kamilica za posvjetljivanje kose



Kamilica vam može pomoći da posvjetlite svoju kosu. Uzmite 25 g kamilice, stavite da kuha. Kada se ohladi dodajte malo limuna i nanesite na kosu. Ostavite da stoji sat vremena.
Krompir protiv podočnjaka
Svima nama smetaju podočnjaci. Kako biste ih ublažili, koristite krompir. Uzmite svježi krompir, isjecite na komade i stavite ispod očiju. Ostavite tako 15 minuta, a onda skinite. Praktikujte ovo nekoliko dana.
Limunov sok protiv akni



Uzmite malo limunovog soka i nanesite na lice. Potom isperite. Očistit će vašu kožu i pomoći da prikrijete ožijke i bore. Nema potrebe da uvijek koristite hemijske preparate. Limunov sok će vam pomoći i protiv tamnih područja koljena, laktova jer svi imamo problem sa tim.
Kokosovo ulje za izbjeljivanje zuba
Kokosovo ulje vam može dobro doći i kao maska za lice, kosu, ubija ćelije raka, jača imunitet, ali vam može dobro doći i kod izbjeljivanja zuba. Nanesite na zube, promućkajte u ustima, čuvajte nekoliko minuta, pa ispljunite. Bićete zadovoljni rezultatima.

0 komentari:

Objavi komentar