utorak, 22. svibnja 2018.

Za samo dva dana razbija salo, nakon prvog gutljaja imat ćete osjećaj da vam GORI STOMAK – PROVJERENO DJELUJE

Posted by arko on 14:03 | No comments

Višak kilograma je loše za vaše zdravlje, a masne naslage na stomaku još su gora stvar. Nakuplajnje masnoća na stomaku odnosi se na masnoće koje se talože na jetri i ostalim organima u trbušnoj duplji.
Postoje mnoge stvari koje dovode do previše sala na području stomaka.
U prvom redu to su hrana i piće bogati šećerom i fruktuzom, zatim mnogo alkohol, ishrana bogata trans- masnoćama, nedovoljno fizičke aktivnosti, ishrana siromašna proteinima, poremećaj u crijevnoj flori, previše stresa, ali i genetika.
No, ne brinite imamo sjajno rješenje za ovaj problem.
Riječ je o napitku koji za dva dana razbija salo.
Glavni sastojci ovog napitka je svježi hren, neprskani limun s korom i med.
Hren zbog svog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđe, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor) je izuzetno ljekovit.
Neizostavan je dodatak raznim jelima.
Hren čisti organizam, ubrzava metabolizam, otklanja umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima. Podstiče razmnožavanje i razvoj korisnih bakterija u crijevima.
Za pripremu naptika potrebno je:
– 125 gr hrena
– 3 neprskana limuna
– 3 kašike meda
Postupak:
Izmiksajte u blenderu 125 grama hrena. Uzmite tri limuna, rasijecite ih, izvadite iz njih sjemenke, pa ih zajedno sa korom takođe izmiksajte i pomješajte sa hrenom. U to dodajte tri kašike meda i sve dobro izmiješajte. Čuvajte ovaj napitak u zatvorenoj teglici u frižideru.
Konzumirajte po jednu malu kašiku ove smjese dva puta dnevno uz obroke. Uzimajte je tokom 3 sedmice i gledajte kako masne naslage nestaju.
Izvor: novi.ba

0 komentari:

Objavi komentar