srijeda, 27. lipnja 2018.

Evo šta sve naplaćuju u Crnoj Gori na ljetovanju, a nigdje se u svijetu NE NAPLAĆUJE!

Posted by arko on 00:59 | No comments
Rezultat slika za LJETOVANJE U CRNOJ GORI
Građani koji letuju na crnogorskom primorju godinama unazad se žale na loše uslove za turiste u Crnoj Gori.
budvanska-rivijera-full
Problemi sa kojima se srpski građani susreću počinju od cena raznoraznih usluga, preko loše higijene, kupanja na prljavim plažama punih smeća i fekalija, pa sve do neljubaznosti osoblja i meštana.
– Prošle godine sam prošla pakao. Bila sam u Herceg Novom i prvo sam počela da povraćam, pa onda i da imam dijareju. Nisam mogla nikud iz apartmana, tresla me groznica. Morala sam hitno da primim infuziju. Razbolela su se i dečica mog brata, pa smo kolektivno bili bolesni. Trajalo je sve nekoliko dana, ali baš zato nemam nameru da opet idem tamo i rizikujem takvo mučenje – rekla je za Telegraf Dragana Š. (27), iz Kačareva.
Ako ste turista iz Srbije koji nije uplatio zdravstveno osiguranje, platićete infuziju, ako vam bude bila potrebna kao našoj čitateljki, 20 evra.
Kad izađete iz vode – koja u Igalu zna da bude masna kao da je puna nafte, a u Sutomoru, Petrovcu i Budvi zna da “smrdi na amonijak”, što je jasan pokazatelj da je materija koje u nju dolaze direktno iz kanalizacije – i poželite da se istuširate, na pojedinim plažama u Crnoj Gori će vam tuširanje naplatiti 50 centi.


Ako voda mnogo peni, kažu stručnjaci, to je siguran znak da se kanalizacija izliva u more, što je čest slučaj na mnogim plažama u Crnoj Gori.
– Pre nekoliko godina šetao sam plažom sa decom i video veliko vatrogasno crevo kako ulazi pravo u more. Strašno kakav se smrad fekalija osećao – otkrio je za Telegraf Aleksandar B.
– Svedoci smo da se fekalni sadržaj prazni u more u letnjim noćima, o čemu smo još ranije upozorili javnost, a mediji pisali. Meštani, turisti, ribari sa nevericom gledaju problem koji nas guši i truje. Nažalost, čekamo da se nešto samo od sebe reši. NVO aktivisti su godinama unazad čistili akvatorijum pristana od teško razgradivog otpada. Sada smo u nemogućnosti održavati akvatorijum bez adekvatne zaštite, jer fekalije cure u mandrać, a kada se tank prepuni direktno se u more sadržaj prazni – rekao je Žarko Jokanović iz petrovačke nevladine organizacije Turistička ambasada za podgoričke Vijesti.
Kad se uporede Crna Gora i Grčka, na većini plaža u Grčkoj – ako platite ležaljke i suncobran – dobijate kafu gratis. U Grčkoj je to često velika šolja ledene kafe i pun bokal vode za piće sa ledom. U Crnoj Gori je ova prakse, jednostavno rečeno, skoro nepostojeća.
Na pojedinim plažama naplaćuju posebno ležaljke, posebno suncobran, posebno kafu, posebno ulaz, a ekstra trošak je ulazak kolima na plažu. Ležaljke koštaju od 10 do 15 evra i često su obavezujuće, što znači da ne možete kulirati na nekoj plaži sa svojim peškirima, već ćete morati da iznajmite ležaljke i kupite kafu.


Pojedini turisti se žale da su im naplaćivali korišćenje toaleta kafića ili restorana blizu plaže.
Ako ostanete jedan dan u Crnoj Gori, a ne jedete i ne pijete ništa, i to će vas koštati skoro evro, jer turisti imaju obavezu da plaćaju boravišnu taksu 90 centi po danu.
Kada je hrana u pitanju, a pogotovo voće, to je luksuz koji ovoga leta u Crnoj Gori nećete moći sebi lako da priuštite. Ako poželite da jedete trešnje, moraćete da izdvojite čak četiri evra za kilogram, a za breskve 2,5 evra.
Ako poželite da pojedete pljeskavicu i kupite malu flaširanu vodu, za to ćete platiti od četiri do šest evra, a u Grčkoj za tu cenu imate kompletan ručak sa dezertom i kafom.
– Cene usluga parkinga u metropoli turizma variraju od parkirališta, ali višečasovno parkiranje na nekom od gradskih parkinga košta minimum od tri-četiri evra pa sve do 12 evra. U gradu nema nijednog slobodnog parking prostora, a gotovo svi parkinzi u zaleđu popularnih plaža se naplaćuju i to papreno – pišu Nezavisne.

0 komentari:

Objavi komentar