utorak, 26. lipnja 2018.

MNOGE ŽENE NE ZNAJU ČEMU SLUŽI MALI DŽEPIĆ NA DONJEM VEŠU – NIKADA NE BISTE POGODILI

Posted by arko on 08:59 | No comments

Kada kupujete donji veš, potrebno je da obratite pažnju na kvalitet. Materijal od kojeg je naparvljen donji veš je veoma bitan jer dolazi u kontakt s osjetljivim područjem.
Da li ste primjetili da donji veš sa unutrašnje strane posjeduje mali džepić? Da li ste se pitali koja je njegova uloga? Uloga mu je kao što možete pretpostaviti, higijenske prirode.


Služi zbog upijanja sekreta kojeg žene luče. Također, sprječava iritacije jer da nema tog džepića, dolazili bismo u kontakt sa šavovima.
Nekada mislimo da ovakvi detalji nemaju neku ulogu, ali kao što možemo vidjeti imaju. Inače, trebali biste kupovati pamučni materijal, a ne ove sintetičke. Znamo da je većina donjeg veša napravljena od sintetičkog materijala, ali trebate izbjegavati taj materijal.


Taj materijal će samo pospješiti razmnožavanje bakterija, a to nije nimalo uredu, pogotovo ne ukoliko ste skloni bakterijskim infekcijama. Ako još liječite neku bakterijsku infekciju, to vam je još jedan razlog da ne nosite donji veš od sintetičkog materijala.
Praktikujte da kupujete pamučni materijal. Taj materijal je kvalitetan i neće dovesti do iritacija i pogoršanja infekcija. Savjetujemo vas da i ukoliko ste skloni znojenju, nosite pamučne majice jer će upijati znoj i neće vam se sve ocrtavati kao na drugim materijalima.
Izvor: Megaportal.info

0 komentari:

Objavi komentar