utorak, 26. lipnja 2018.

OD LJETA NIŠTA : SNJEŽNA MEĆAVA U BOSNI I SRBIJI: Hladna fronta zahvatila cijeli Balkan, na cestama zimski uvjeti, naselja ostala bez struje!

Posted by Recepti za 5 on 02:06 | No comments

Veći dio sjevernih i središnjih predjela Bosne i Hercegovine danas je osvanuo prekriven snijegom koji je u nekim dijelovima zemlje poput Sarajeva bio visine nekoliko desetaka centimetara što je prouzročilo teškoće u prometu. Zbog snijega otežano se prometuje i u Srbiji.Već u noćnim satima otežano se prometovalo preko planinskih prijevoja pa je vozačima upućena obavijest da na put ne kreću bez zimske opreme iako je zakonska obveza za to prestala 15. travnja.


Naglo zahladnjenje i velike količine teškog i mokrog snijega osim cestarskim službama probleme su prouzročile i Elektroprivredi BiH jer je došlo do niza kvarova na niskonaponskoj mreži pa je u prijepodnevnim satima dio naselja od Sarajeva prema Tuzli bio bez električne energije.
Snijeg je u Sarajevu od sinoć napravio brojne probleme, od nestanka struje, vode, javni gradski prijevoz se otežano odvija, semafori nisu radili na više područja, a, osim grana koje su se lomile pod težinom mokrog snijega, srušeno je i više stabala.


Iz Ministarstva za unutarnje poslove Kantona Sarajevo su za portal Radiosarajevo.ba kazali kako su od sinoć imali mnogo intervencija vezano za automobile koje su oštetile polomljene grane i stabla.Hladnoća i snijeg donijeli su nevolje i voćarima jer su niske temperature i padaline zaprijetile mladim stablima voćki, ali i onima na zelenim površinama u gradovima.
Meteorolozi predviđaju kako će se nestabilno vrijeme s padalinama uključujući snijeg nastaviti sve do kraja tjedna, što bi moglo donijeti nove teškoće u prometu.

0 komentari:

Objavi komentar