nedjelja, 24. lipnja 2018.

Radi ovih hitova ćemo zauvijek pamtiti Sinana Sakić: Jednu pjesmu je uspjeo otpjevati samo jednom i više nikad (Video)

Posted by arko on 15:26 | No comments

Jedan od njegovih najvećih hitova je “Sudbina me na put šalje”, a ipak ga je sudbina poslala u 62. godini daleko od njegove porodice, fanova i prijatelja. 1. juna nas je sve napustio ovaj veliki pjevač poslije duge borbe sa teškom bolesti. On će za svoju porodicu biti zapamćen kao jedan brižan suprug i otac, što možemo zaključiti zbog riječi kojim se njegova kćerka Đulkica oprostila od svoga oca.

Za fanove će Sinan živjeti kroz sve te pjesme koje je on ostavio iza sebe. Najčešće je otpjevao u njima izgubljene ljbuavi koje je on pokušavao da preboli konzumirajući alkohol. Zbog toga što je on imao karakterističan glas i tonalitet, mnogo njih je pričalo o tome kako je on rijetki pjevač sa naših prostora koji je znao prenijeti “sirovu emociju”.


On je imao 26 albuma iz studija i na stotine pjesama, dok je par hitova obilježilo njegovu karijeru dugu četiri decenije. On je jedan od rijetkih pjevača koji je od početka svoje karijere 1978. godine pa sve do 2002. objavljivao albume pune novih pjesama. Njegov prvi album “Mala Šemsa” se sastojao iz raznih singlova. Najpoznatija pjesma iz toga albuma je bila “Sreli smo se mnogo kasno”, ali također i “Rastanak kraj rijeke”. Dosta pjesama sa toga albuma su bile posvećene njegovoj ljubavi koja se nikada nije ostvarila. Radi naziva toga albuma su mnogi pretpostavljali da se radi o njegovoj koleginici Šemsi Suljaković.


Njegova legendarna pjesma je Janičar koja je snimljena čak 1982. godine, a pjeva se i dan danas. Kada je snimio album “Pogledaj me” 1984. godine, onda se izdvojila pjesma “Sabina” koju je Sinan posvetio svojoj supruzi Sabini Sakić, a to je jedna od pjesama koju je poznati pjevač uvijek volio izvoditi i često je u gostovanju govorio kolika je njegova ljubav prema njegovoj dragoj.

0 komentari:

Objavi komentar