nedjelja, 10. lipnja 2018.

Ustao Je Iz Sanduka I Krenuo Kući: Nezapamćena Priča O Vukanu Periću, Čoveku Koji Se Vratio Sa Sopstvene Sahrane

Posted by arko on 01:19 | No comments

Interesantan slučaj zabeležen je 1960. godine u selu Vogošće kada se Vukan Perić vratio sa sopstvene sahrane.O ovom događaju ispričao je žitelj tog sela Murat Musanbegović iz Bosne i Hercegovine.
– Vukan Perić, sin Lazara, rođen 1929. godine u vogošćanskom naselju Budišići, šezdesetih godina važio je za vrlo zanimljivog šereta – priča Murat Musabegović.
Vukan je bio poznat u selu kao veliki šaljivdžija, pa nije ni čudo što je sudbina ovu šalu zbila baš sa njim.



– Jednog dana 1960. godine, prijatelje, poznanike i radne kolege iz firme UNIS-ENERGOTEHNIKA u Vogošći, gde je radio, naprasno je šokirala vest o njegovoj, iznenadnoj, smrti – nastavlja Musanbegović.
Kažu da se na njegovoj sahrani okupio do tada najveći broj građana jer ne dešava se svaki dan da, bukvalno, preko noći, neko umre u “cvetu mladosti”.



Nakon oproštajnih govora sveštenik je pozvao one koji su, celivanjem pokojnika, hteli da se oproste. Radnici pogrebnog preduzeća skinuli su poklopac sa sanduka.
Padali u nesvest i bežali s groblja – Šta se ovde događa, začuo se glas iz kovčega – ispričao je Musabegović. Radnici pogrebnog preduzeća i oni koji su se nalazili u neposrednoj blizini odra počeli su da padaju u nesvest.

0 komentari:

Objavi komentar