srijeda, 20. lipnja 2018.

VANREDNO STANJE NA SJEVERU BiH: Zatražena pomoć Oružanih snaga

Posted by arko on 15:40 | No comments

Načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić apelovao je jutros na radno sposobno stanovništvo te opštine da pomogne u odbrani od poplave na lokalitetu Mlinarice, gdje je ozbiljno oštećen savski nasip zbog čega je potrebno hitno djelovanje.
Zbog nepristupačnosti terena krupna mehanizacija ne može prići oštećenom dijelu nasipa, a građanima koji su od sinoć na terenu treba pomoć i zamjena, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica, kojim predsjedava Reljić.


Zatražena je pomoć i Oružanih snaga.
“Jučer su načelnk Civilne zaštite i načelnik opštine Kozarska Dubica zatražili pomoć od Oružanih snaga, tražili su most kako bi mogli prići nasipu i da spriječe veću štetu. Također danas preko Civilne zaštite su zatražili angažovanje ljudstva i resursa. Mogu da vam kažem da su Oružane snage prateći situaciju u BiH u pripravnosti 4-5 dana i reagovaćemo tokom dana. Uključiće se ljudski resursi sa čamcima, i helikopter je u pripravnosti” – kazao je sarajevskim medijima Boris Jerinić, zamjenik ministrice odbrane BiH Marine Pendeš.


Na području ove opštine proglašena je vanredna situacija zbog odrona na dijelu savskog nasipa u Mlinaricama.
Izvor: novi.ba

0 komentari:

Objavi komentar