petak, 8. lipnja 2018.

ŽENE UPOZORENJE: Ovih 10 stvari nipošto ne smijete raditi u toku menstrualnog ciklusa! Može biti opasno!

Posted by arko on 02:52 | No comments
Rezultat slika za ŽENE UPOZORENJE: Ovih 10 stvari nipošto ne smijete raditi u toku menstrualnog ciklusa! Može biti opasno!
STVARI KOJE NIKAD NE SMIJETE raditi tokom menstrualnog ciklusa
Svaka žena posatne emotivna tokom menstrualnog ciklusa, a muškarci ne propuštaju šansu da se žale. Kada imate menstrualni ciklus obično imate problema sa grčevima u želucu i hormonlanim poremećajima, pa čak i ustajanje iz kreveta može biti problem.
Zbog tih promjena raspoloženja i grčeva, postoje određene stvari koje morate izbjegavati raditi dok imate menstrualni ciklus. U ovom članku ćemo vam predstaviti listu stvari koje nikada dok ste u menstrualnom ciklusu ne smijete raditi.
1. Kuhanje
Ako ste u kuhinji i kuhate dok imate menstralni ciklus, u riziku ste da povrijedite nekog. Sada se vjerovatno pitate kako. Odgovor je jednostavan, ako kuhate najvjerovatnije imate nož blizu sebe. Sada nam recite šta ako imate jedan od onih emocionalnih napada dok držite nož u ruci? Lako možete povrijediti ili sebe ili nekog drugog.
2. Koristiti telefon


Razlog zbog kojeg trebate izbjegavati koristiti telefon je jednostavan, možete nazvati bivšeg. Ovo je veoma emocionalno vrijeme u mjesecu za vas, vjerovatno ćete imati promjene raspoloženja cijelo vrijeme, na momente ćete se osjećati usamljenim i u tim momentima vjerovatno ćete napraviti najveću grešku u svom životu, a to je da nazovete bivšeg.
3. Raditi vježbe na bilo koji način
Prva stvar koju trebate zapamtiti jeste ta da niste debeli, jednostavno ste napuhani zbog ciklusa. Čim ciklus prođe, ponovo ćete biti seksi. Ono što vam pokušavamo reći je to da ne trebate vježbati i uništiti na taj način svoju novu odjeću.
4. Gledati romantične komedije
Romantične komedije nisu najbolji izbor dok imate ciklus, posebno ako ste slobodni. Ako ste u vezi također trebate izbjegavati ovu vrstu filmova, jer bi vam moglo nedostajati da budete slobodni.
5. Jesti tonu čokolade
Ne trbate vjerovati u sve što čijete. Samo zato što ste u ciklusu, to ne znači da se morate pretrpavati čokoldaom. Konzumiranje čokolade neće učiniti da se osjećate bolje.
6. Započinjati raspravu


Ovo je jedna od najvažnijih stvari koje ne smijete raditi dok ste u ciklusu. Kao što već znate ovaj period u mjesecu može biti iznimno emocionalan za vas i zadnja stvar koja vam treba jeste da započnete svađu. Vjerovatno će se završiti tako što ćete reći loše stvari samo kako biste povrijedili drugu osobu, a poslije će vam biti žao.
7. Ustajati iz kreveta
Ako se odjećate užasno, onda je vjerovatno najbolje da ostanete u krevetu. Kada ste namrgođeni niko ne želi da se druži sa vama. Zato je najbolje da ostanete u krevetu i odspavate još par sati.
8. Tuširati se
Dok imate ciklus nema svrhe da se tuširate. Ako želite da ostanete čisti i da se bolje osjećate, kupka je uvijek bolja alternativa.
9. Obavljati kućne poslove
Puno odjeće na podu od kupatila i puno smeća na kuhinjskom stolu neće nigdje otići. Zato se ne trebate opterećavati čišćenjem, samo ga ostavite, i vratite se nazad u krevet. Čitajte knjigu ili gledajte film.
10. Jesti brzu hranu
Ove dane u mjesecu morate ostati kod kuće i izbjegavati restorane brze hrane. Ova mjesta su puna pržene hrane koja će učiniti da se samo lošije osjećate. Trebate ostati kod kuće i izbjegavati hamburgere i pomfrit.

0 komentari:

Objavi komentar