subota, 2. ožujka 2019.

ADVOKATI MU NUDE POMOĆ – Da li će Robert osporiti Šabanovu oporuku i uzeti imovinu koja mu zakonski pripada

Posted by arko on 07:25 | No comments

Iako ga otac nije smatrao dostojnim da naslijedi bilo šta zakon mu daje pravo da oduzme sestrama i bratu imovinu.
Jedni smatraju da Šaban nije ispao fer prema Robertu,njegovm vanbračnom sinu, dok s druge strane svi koji mogu reći da dobro poznaju Šabana tvrde da mu je pružio sve što je mogao baš kao i Ildi, Saneli i Mihajlu.
Njegov vanbračni sin Robert Šaulić nije bio poželjan na sahrani, no ipak se pojavio i izazvao veliku pažnju. Srpski mediji su pisali kako je Šaban prije smrti ostavio testament.

Pjevačka legenda Šaban Šaulić sahranjen ovih dana na Novom groblju u Beogradu u počasnoj Aleji zaslužnih građana.
U oporuci je navodno jasno iskazao svoju volju da prelijepu vilu vrijednu preko milion eura ostavlja isključivo Goci, kuću u Krčedinu voljenim unucima, a 3i stana u Beogradu raspodijelio na njegove nasljednike Ildu, Sanelu i Mihajla.
Pjevač je,prema tvrdnjama medija,imao ušteđevinu od cc 500.000 eura koji će po pola pripasti njegovoj supruzi a druga polovina nasljednicima. Međutim, u svemu ovome za njegovog vanbračnog sina Roberta ne ostaje ništa.

Burne su reakcije na ovakvu podjelu imovine, tako da su se u medijima pojavile tvrdnje da se nude advokati koji će za Roberta osporiti Šabanovu posljednju izjavu volje i da će mu omogućiti da i on dobije dio nasljedstva.
Podsjećamo, dugogodišnji bubnjar Šabana Šaulića, Saša Imetović Bata,nedavno je izjavio da je njegov kolega Šaban izdržavao vanbračnog sina Roberta do njegovog punoljetstva , dok je Šabanova supruga Goca u više navrata izjavila da je njen suprug dao cc 100.000 eura Robertovoj majci da riješi stambeno pitanje.
Podsjećamo, vanbračni Šabanov sin je teško obolio i za njega je prikupljana novčana novčana pomoć.

0 komentari:

Objavi komentar