Posted by arko on 02:25 | No comments
Sastojci
1 kg svinjetine od buta
5 dag suhe slanine
2-3 luka srednje veličine
3-4 mrkve srednje veličine
30 dag graška
1 dl ulja za prženje
4 dl bijelog suhog vina
1 žlica Crvene mljevene paprike Podravka (ljute i slatke)
po potrebi vode
Vegeta, sol, papar
Priprema
Pripremiti sve sastojke i na ulju popržiti narezanu slaninu.
Dodati narezani luk, pa kada on postane slatkast.....
…… dodati narezanu mrkvu te sve kratko zajedno pirjati.
Meso narezano na kockice uvaljati u mljevenu crvenu papriku (po želji miješati slatku i ljutu) te dodati luku i mrvi, posoliti i začiniti Vegetom. Nastaviti zajedno pirjati dok meso malo ne omekša.
Potom mesu dodati grašak i pirjati zajedno pet minuta.
Nakon toga dodati pire od rajčice....
…..a odmah zatim i vino.
Kada vino malo ispari, zaliti vodom (po potrebi) da sve pokrije i nastaviti lagano kuhati.
U međuvremenu izmiješati tijesto za noklice (brašno, jaje, ulje, sol, papar, voda i sitno nasjeckani peršin)……..
……. pa ih žlicom stavljati u jelo. Sve zajedno kuhati 20 minuta i na kraju začiniti paprom.
Poslužiti kao glavno jelo.
0 komentari:
Objavi komentar