ponedjeljak, 27. siječnja 2020.

OBROK ZA ČISTU DESETKU….NEODOLJIVI KROMPIR SA PRELIVOM

Posted by arko on 11:03 | No comments

Sastojci
1 i pol kg krompira
pola litre vrhnja za kuhanje
2 dl mlijeka


1 dl ulja
1 vrećica praha juhe od gljiva
nešto papra, vegete i peršunova lista
po želji sira po svemu

Priprema
Oguliti krompir i narezati na ploške. Začiniti paprom i vegetom i izmiješati.


Prah juhe od gljiva pomiješati sa vrhnjem bez grudica, pa dodati mlijeko i ulje, te peršun sitno sjeckan i izmiješati.
Krompir složiti u tepsiju promjera 30-ak cm i preliti pripremljenim vrhnjem i sastojcima.
Peći u već zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 35-40 minuta.
Na kratko izvaditi van i obilato posuti ribanim sirom onoliko koliko volite.
Vratiti na još 10-ak minuta da se sir otopi.

0 komentari:

Objavi komentar