četvrtak, 30. siječnja 2020.

TORTA SA BANANICAMA I KEKSOM ZA 20 MINUTA

Posted by arko on 09:13 | No comments

Prvi dio s keksom:
300-350 ml soka od naranče,
300 gr mljevenog keksa
250 gr margarina
250 gr šećera u prahu
Vanilija dio:
750 ml mlijeka
3 pudinga od vanilije


6 žlica šećera
250 gr margarina
200 gr šećera
Još:
400 gr piškota (2 dupla paketa)
24 bananice
300 ml mlijeka
4 - 5 banana

Priprema:
Pošto treba puding da se hladi prvo ćemo praviti vanilija dio.
250 ml mlijeka, pudinge i šećer pomiješati, a ostatak mlijeka ostaviti da provri.
Zakuvati i miješati dok se ne zgusne.
Zatim ostaviti da se ohladi.
Ulupati pjenasto margarin sa šećerom u prahu, pa mu dodavati ohladjen puding i miksirati.
Keks sloj - Ulupati margarin sa šećerom u prahu.


Pomiješati keks prvo sa 300 ml soka, pa ako je potrebno dodati 50 ml soka. To sve ovisi koliko je keks suh.
Ulupanom margarinu dodati smjesu od keksa i sve zajedno umutiti.
Podijeliti piškote na dvije jednake gomile.
Umočiti prvi dio piškota, kratko svaku u mlijeko i poslagati prvi sloj na tacnu.
Oblik odaberite sami, četvrtasto ili pravokutno, možda da vam orijentir bude 8 vodoravno jedna do druge i onda 3 uspravno.
Na prvi sloj piškota nanijeti sloj keksa.
Preko keksa poslagati sve bananice.
Preko bananica nanijeti pola vanilija krema.
Drugi dio piškota, jednu po jednu namakati u preostalo mlijeko i slagati preko vanilija krema.
Na piškote staviti drugi dio vanilija krema, a preko iseckane banane.
Dekorišite po želji.
Torti je dovoljno sat vremena u hladnjaku da odstoji i da se posluži.
Ugodno.

0 komentari:

Objavi komentar