srijeda, 26. veljače 2020.

POHOVANA PILETINA ….NIKAD HRSKAVIJU NISAM PROBALA

Posted by arko on 07:21 | 1 comment

Neophodni sastojci:
♦ 1 kg pilećeg filea
♦ 2 čaše gustog jogurta


♦ 2-3 jajeta
♦ 200 gr čipsa (možete koristiti čips sa paprikom za bolji, pikantan ukus)
♦ so, biber, po ukusu

Priprema:
U činiji umutite jogurt, jaja, so i biber. Oprano i osušeno belo meso sečemo na tanje duge komade i stavljamo u prethodno pripremljenu marinadu. Isitnimo čips ( u blenderu ili ručno). Zatim, svaki komadić piletine natopljen u marinadi izdašno uvaljamo u isitnjeni čips. Ovakvu piletinu možete pržiti na tiganju u velikoj količini ulja ili zapeći u rerni.


Način prženja u tiganju svima je poznat, ali ako je želite zapeći u rerni uradite sledeće: Komadiće piletine poslažite na rešetku i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni, 25-30 minuta, dok korica ne porumeni i ne postane hrskava. Kao umak, možete pomešati majonez i kečap, ili napraviti drugi sos koji vi volite. Uživajte u hrskavoj i sočnoj piletini. Prijatno!

1 komentar:

  1. As reported by Stanford Medical, It's in fact the one and ONLY reason this country's women get to live 10 years longer and weigh on average 42 lbs less than we do.

    (And by the way, it is not related to genetics or some hard exercise and really, EVERYTHING about "how" they eat.)

    P.S, I said "HOW", and not "what"...

    Tap this link to determine if this brief questionnaire can help you discover your true weight loss potential

    OdgovoriIzbriši