Posted by arko on 11:39 | No comments
Sastojci
280 gr krem sira ( philadelphia ili slicno )
200 gr secera
230 gr glatkog brasna
120 gr margarina ( sobne temperature )
2 jaja
60 ml mleka
1 vanil secer
1/2 praska peciva
sveze jagode ili smrznute, kolicina po zelji
ili sezonsko voce
5 životnih situacija u kojima radimo od juhe slona
Priprema
Umutite mikserom omeksali margarin sobne temperature, krem sir, secer i vanil secer u smesu bez grudvica. Dodajte 2 jaja, mleko i mutite u jednolicnu smesu, dodajte prosejano brasno pomesano sa praskom za pecivo. Sve lepo sjedinite
Smesu prebacite u odgovarajuci kalup kojeg ste oblozili papirom za pecenje, poravnajte. Polovice jagoda poredjajte po testu i prstom pritisnite jagode. Pecite u zagrejanoj pecnici na 170 stepeni 40 minuta.
Posluživanje
Kolac pospite sa secerom u prahu zamirisan vanilijom secerom. Posluzite uz kuglicu sladoleda, preljev od jagoda ili uz slag kremu od slatkoga vrhnja.
0 komentari:
Objavi komentar