ponedjeljak, 3. travnja 2017.

Brownie torta s bijelom čokoladom

Posted by arko on 05:54 | No comments

Tko bi joj mogao odoliti?! Sočna brownie podloga s finom mousse kremom od bijele čokolade te odličnom nutella glazurom!

Sastojci
Biskvit
5 jaja
200 g šećera
250 g maslaca


250 g čokolade za kuhanje
1 žlica arome vanilije
150 g glatkog brašna
prstohvat soli

Krema od bijele čokolade
200 g bijele čokolade
250 g Mascarpone sira
150 ml mlijeka
1 želatina u prahu (10g)
300 ml slatkog vrhnja

Nutella čokoladna glazura
200 g Nutelle
100 g čokolade za kuhanje
150 ml slatkog vrhnja

Dekoracija
razne Kinder čokoladice

Priprema
Čokoladu i maslac otopite na pari. Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i aromom vanilije pa dodajte otopljenu čokoladu i maslac. Dodajte brašno i sol pa izmiksajte sve na najmanjoj brzini tako da dobijete glatku smjesu bez grudica. Biskvitnu smjesu izlijte u okrugli kalup za torte (26-28 cm) kojeg ste obložili masnim papirom (dno i stranice).

Brownie biskvit pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180 °C. Malo prije kraja pečenja provjerite biskvit kako ga nebi prepekli, brownie biskvit mora biti sočan, nikako presušen. Pečeni biskvit ostavite u kalupu da se ohladi na sobnoj temperaturi. Za pripremu kreme želatinu namočite u 5 žlica vode i ostavite kratko da nabubri. Za to vrijeme bijelu čokoladu otopite na pari, a mlijeko zagrijte do vrenja. Prelijte želatinu vrućim mlijekom i dobro izmiješajte tako da se želatina otopi. Prelijte mlijeko u otopljenu bijelu čokoladu pa lijepo sve promiješajte i ostavite da se ohladi. U zdjelu stavite slatko vrhnje i mascarpone sir pa miksajte dok ne dobijete nježnu kremu. Ulijte u kremu ohlađenu (mlaku) mješavinu mlijeka i bijele čokolade pa sve još jednom kratko izmiksajte tako da se svi sastojci sjedine. Kremu izlijte preko ohlađenog biskvita (u kalupu s obručem za tortu). Spremite tortu u hladnjak na sat vremena, a zatim ju prelijte čokoladnom glazurom. Za pripremu glazure slatko vrhnje zagrijte do vrenja pa prelijte preko sitno nasjeckane čokolade i nutelle. Miješajte glazuru dok se svi sastojci ne sjedine. Kada se malo rashladi prelijte ju preko bijele kreme. Spremite tortu na nekoliko sati u hladnjak da se ohladi. Prije posluživanja ukrasite ju raznim Kinder čokoladicama.

0 komentari:

Objavi komentar