utorak, 27. veljače 2018.

TUŽNO… Od srčanog udara preminuo glavni glumac iz serija “Naša mala klinika”… Nikola Kojo i Enis Bešlagić izrazili duboko žaljenje: “Otišao je jedan od najvećih glumaca koje sam sreo”

Posted by arko on 14:29 | No comments

Od posljedica srčanog udara u 49. godini života preminuo je najpoznatiji slovenski glumac Jernej Šugman.
Jernej je ostvario brojne uspjehe u svojoj karijeri koja je na žalost prerano završila. Bio je član ljubljanskog dramskog ansambla, te je glumio u mnogim izuzetno kvalitetnim tv projektima.


Naša mala klinika, Vrtičariji, Teatar paradajz, Noćno življenje su samo neki od tv prijekata u kojima je Jernej imao zapažene uloge.
U slovenskoj verziji serij “Naša mala klinika” Jernej je igrao jednu od glavnih uloga, ulogu “vratara Vese” i istu po mnogim stručnim komentarima i kritikama odradio maestralno.
Rođen je 23. prosinca 1968. godine u Ljubljani. Nakon što je diplomirao na Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju u Ljubljani 1992. godine pridružio se Drami Slovenskog narodnog kazališta u Ljubljani gdje je nastavio raditi sve do smrti.
Mnoge kolege su ostale zatečene ovom viješću te su izrazil duboko žaljenje.


“Otišao je jedan od najvećih glumaca koje sam sreo”, napisao je Nikola Kojo, dok se Enis Bešlagić, prisjetio zajedničkih projekata:
“Ogromna ljudska gromada i dobra duša je otišla… Zbog odlaska ovakvih ljudi svijet je na gubitku… Mir brate… Dijelili smo uloge, vrijeme i do sada i prostor… Brate moj iskreni! Neka Bog dragi podari mir tvojoj dobroj duši i snagu svima onima koji ostaju iza tebe u ovoj boli.”

0 komentari:

Objavi komentar