četvrtak, 1. ožujka 2018.

Ima šestero djece, a kuća joj je uvijek čista, evo koji je njen trik

Posted by arko on 02:43 | No comments
Rezultat slika za Ima šestero djece, a kuća joj je uvijek čista, evo koji je njen trik
Zaboravite na uspomene, beskorisne stvari i ono što vam treba samo ponekad. Njezina kuća je uvijek kao s naslovnice magazina, a djecu od najranijih dana uči održavanju čistoće i reda.
Zaposlena majka sa šestero djece mlađe od šest godina otkrila je kako ona održava red u svojoj kući, unatoč kaotičnom obiteljskom životu. Krechelle Carter (27) iz Adelaidea ne samo da vodi užurbano kućanstvo, već uspijeva osigurati i to da njezin dom nikada ne izgleda nikako drugačije, nego apsolutno savršeno, piše Daily Mail. Australka koja uz sve drugo vodi i blog Eight At Home, poznata je po duhovitom pristupu obiteljskom životu. Nedavno je otkrila kako ona upravlja zbrkom u svom domu. Evo, majka od šestero djece mlađe od šest godina, otkriva svoje trikove za odrađivanje svakodnevnih kućanskih poslova te kako ona svaki dan održava disciplinu i red. Djeca pomažu Ova mama iz južne Australije nije jedna od onih koje će stalno letjeti po kući i pospremati za drugima, već živi po pravilu ‘djeca pomažu’: Slikamo, igramo se s kockicama, uredno se vani zaprljamo, uglavnom, djeca mogu imati tonu različitih aktivnosti i zabavljati se kako žele, ali nakon što su završili za sobom moraju počistiti, i to uvijek – naglašava Carter. Igračke se nakon igre pospremaju na svoje mjesto, prljava odjeća ide u košaru, a čista odjeća na njihovo prije određeno mjesto. Također, djeca se sama oblače, bacaju prljavu odjeću na pranje i sami slažu svoje krevete – objašnjava Carter. Nisam ja gonič robova, ali djeca imaju svoje obveze i u većini slučajeva uživaju radeći po kući – izjavila je.


Redovno pospremanje
Carter je otkrila da je nemilosrdna kod biranja što će baciti, a što će ostaviti u kući.
Imam samo tave i lonce u kući koje stalno koristim, imam minimalno pokućstva, dovoljno pokrivača za svakog u kući, imamo minimalno bespotrebnih stvari u kući – objašnjava Carter.
Objasnila je da svaki član obitelji, djeca i ona i muž, imaju po jednu ladicu za sitnice i gluposti koje čuvaju, sve ostalo što nije na svojem mjestu ili se ne koristi ili je slomljeno se baca.Ako nešto ne koristiš svakodnevno i ako te to ne usrećuje, ne treba ti – dodaje Carter.


Stvari se sortiraju. Organizacija je ključ čistoće. Imam ormar za pokrivače i deke, kutiju za sitnice, velike plastične kutije za igračke, umjetnički pribor s kistovima, flomasterima, raznobojnim papirima i svime što nam treba za crtanje, zatim kutiju sa svime što nam treba za zamatanje poklona, ormar namijenjen sredstvima za čišćenje…
Uglavnom, dobili ste sliku kako to izgleda – napisala je na svojem blogu.
Svako jutro se treba iskoristiti Mnogi roditelji s malom djecom su svjesni koliko je teško ujutro napokon izaći iz kuće. Carter uz brigu da djeca stignu u školu na vrijeme nikad ne zatvara vrata kuće koja je neuredna. Svako jutro se pobrinem da djeca naprave svoje krevete i pospreme sobe. Ako se ujutro uz doručak odluče igrati na podu boravka, dok se pripremamo za izlazak iz kuće sve pospreme i vrate na mjesto.

0 komentari:

Objavi komentar