nedjelja, 29. travnja 2018.

O CARSKOM REZU svaka djevojka… žena bi trebala da zna ove stvari… OPASNOSTI SU VIŠESTRUKE!

Posted by arko on 11:28 | No comments

Rađanje carskim rezom od trudnice zahtijeva velike količine hrabrosti i snage objavio je ugledni portal Brightside.com.
Kada je carski rez u pitanju vode se velike polemike da li je bolja ili lošja opcija da poroditi se, a ovo su tri istine i koje mogu potvrditi sve žene koje su na ovaj način rodile.
1. Hrabro se suočavaju s posljedicama kirurške intervencije
Možda mislite da je carski rez uobičajena procedura, međutim on uopće nije bezazlen već se smatra ozbiljnom operacijom, koja kao i svaka druga operacija nosi rizike i za majku i za bebu.



U ovoj situaciji čak je i očevima teško ako prisustvuju porođaju. Obično su sami i bez ičije podrške. Carski rez ne može biti bolji primjer koliko se majka žrtvuje da bi u naručje primila svoje dijete.
2. Ne znaju je li sve u redu dok ne napuste operacijsku salu
U slučaju carskog reza rizik ne prestaje s rođenjem djeteta. Kao i u svakoj operaciji, liječnici ne mogu utvrditi je li operacija uspjela sve dok se anestezija ne istroši.
Osim toga, tu je i detalj koji malo ljudi zna. Tijekom C-sekcije majka je svjesna – ona ne osjeća bol, ali vidi sve što se događa u toku operacije. Majke ga opisuju kao veoma neugodan i traumatičan događaj.



3. Prolaze kroz post-carski oporavak kao prave heroine
Kad se dijete rodi, svijet majke vrti se oko bebe. U svakoj situaciji majka želi ugoditi svom djetetu. Ovo često iscrpljuje majku, jer je oporavak od carskog reza veoma težak, bolan i dugotrajan. Međutim, majke na ovaj način ojačavaju.
Majke se često ne obaziru na svoju bol, već usporedno s njom djetetu mijenjaju pelene, nose ih, ljuljaju, hrane i vole.

0 komentari:

Objavi komentar