ponedjeljak, 7. svibnja 2018.

KAMEN DA ZAPLAČE: Djevojčica (2) koju je zgazio komšija otišla anđelima u bijeloj vjenčanici!

Posted by arko on 08:00 | No comments

ŠABAC – Bože, bože, što mi uze mog anđela, ona ništa nije kriva! Bože, ima li te, što mene ne uze, šta ti je moja malena zgriješila! Ovako je naricala baba Milena za svojom mezimicom, tragično stradalom Aleksandrom Marković (2). Djevojčicu koju je u četvrtak pred kućnim pragom pregazio komšija Miroslav Petrović (67) sahranili su juče u bijeloj vjenčanici na groblju u selu Nakučani kod Šapca.
Ispod šatre u dvorištu porodice Marković skupilo se nekoliko stotina ljudi. Mnogi od njih prevalili su dalek put da malenu Aleksandru isprate na vječni počinak. Pred vratima kuće naslagani su vijenci sa ispisanim posljednjim pozdravom preminulom djetetu. Unutra, u dnevnoj sobi, izložen je mali bijeli sanduk. Kovčeg su nijemo posmatrali Dejan i Raška, djevojčicini roditelji, a uz kovčeg, između svijeća i buketa cvijeća, poslagani su slatkiši, flašice, sokovi, igračke, cucla…



– Kupili smo joj malu bijelu vjenčanicu i u njoj će biti sahranjena. Roditelji nisu stigli da je krste, pa je sveštenik odbio da služi opelo. Sva naša djeca, koliko ih vidite ovdje, pokazala su joj put ka anđelima pesmom „Očenaš“ – priča snaha Jelena.
Aleksandra Marković poginula je kada je na nju automobilom „fijat marea“ naletio Miroslav Petrović. Dijete je u četvrtak oko 19 sati krenulo s bakom da bace smeće u kontejner nedaleko od kuće. Kako saznajemo, Petrović se pravdao da je nije vidio i da je pomislio da je pas, pa da ne bi prosuo trešnje iz gajbica kojima je napunio automobil, odlučio je da ne koči!
– Djevojčicu je vukao 50 metara od kuće gdje ju je udario. Kada se zaustavio, čuo je jauke babe i nas koji smo istrčali napolje. Dok smo čekali policiju da dođe na uviđaj, sjedio je u susjednom dvorištu i pio vodu da se otrijezni – priča jedan rođak.
Majka i otac sa još dvoje rođaka odmah su sa djetetom krenuli ka bolnici. Kako pričaju, na prvom skretanju u Nakučanima Aleksandra je počela da se guši.



– Bila je u strašnom stanju. Sva izlomljena. Krkljala je, pa smo je malo lupili po leđima. Ispljunula je krv i kao da je lakše disala. Pred ulaz u Šabac otvorilo joj se čelo i vidjela sam joj mozak. Nije prošlo ni pola sata kako su je ljekari odveli, ona je umrla – priča snaha koja je bila u automobilu.
Prema riječima rodbine, u četvrtak je Zoran, djevojčicin deda, brao trešnje u Petrovićevom voćnjaku. Pošto nije odmah dobio novac za taj posao, ovaj mu je rekao da će mu predveče donijeti zaradu.
– Miroslav ima dvojicu sinova koji žive u Šapcu. Raspitivali su se da li mogu da dođu da izjave saučešće, ali im je poručeno da porodica ne želi da ih vidi. Šta imaju da dolaze, šta će nam njihovo saučešće – priča ujak.j

0 komentari:

Objavi komentar