ponedjeljak, 21. svibnja 2018.

MISTERIOZNA SMRT DJEVOJKE (18) POREKLOM S BALKANA U AUSTRIJI: Obdukcija otkrila strašnu istinu

Posted by arko on 11:11 | No comments

Nakon misteriozne smrti 18-godišnje Anite Juranović u Austriji, provedena je obdukcija tijela, koja je potvrdila da je tinejdžerka umrla nakon što je doživjela stravičnu povredu glave prilikom pada, javljaju austrijski mediji.
Trauma je bila toliko teška da je izazvala unutrašnje krvarenje u mozgu, tako da su se ubrzo ugasile sve vitalne funkcije djevojke.
Ono što se zasad sigurno zna je da je nakon što je bila na jednoj zabavi – u nedjelju ujutro pronađena u vrtu pored crkve Weizberg u gradu Weizu (fotografija gore).
Međutim, čini se da nije u pitanju akt brutalnog nasilja, odnosno da tinejdžerka nije brutalno pretučena, kako su u prvi mah javili neki mediji.
Ipak, i dalje je nejasno šta se s djevojkom desilo, kako se našla na mjestu gdje je pronađeno njeno tijelo, pa se istraga nastavlja…
Policija je uzela izjave onih koji su zadnji put vidjeli ovu djevojku iz Slavonije (Hrvatska), čija je familija porijeklom iz Bosne I Hercegovine (Kotor Varoš).
BILA S PRIJATELJICOM. Ona je bila s prijateljicom u jednom lokalu u centru Weiza, ali oko 5 ujutro su se pozdravile i svaka je otišla na svoju stranu. Nekoliko sati kasnije, tijelo Anite je pronašla prolaznica.




Prema preliminarnim rezultatima, alkohol bi mogao biti uzrok fatalnog pada, no još se provode
naložena toksikološka vještačenja, za koja je potrebno da prođe više vremena, kako bi se znali
precizni rezultati.
Član najbliže familije s kojim je kontaktirao portal Doznajmo.com, ogorčen je načinom na koji su neki mediji od početka izvještavali o ovom slučaju.
– Molim vas da nas pustite da dijete sahranimo… a onda će se znati više… Šta mislite kako je njenim najbližim kada sve to čitaju – izjavio nam je, želeći da ne objavljujemo njegovo ime.
On nam je potvrdio da na tijelu nisu pronađeni nikakvi tragovi nasilja.
DOBRO IM IŠLO. Anita se prije tri godine, nakon smrti oca, s mamom te četvero braće i sestara iz Stražemana kraj Požege (Hrvatska) odselila u Austriju.
– Za Anitu nam je javila naša najmlađa kćerka Mara, koja također živi u Austriji. Kod nje su se prije tri godine preselili. Lijepo su se snašli. Anitina mama je dobila posao, djeca idu u školu, nije moglo biti bolje.
Anita nas je posjetila krajem petog mjeseca. Bila je vesela. Teško smo se rastali, naša nas je unuka ljubila, kao da je znala da se više nećemo vidjeti – kroz plač se prisjetio djed Stjepan Jakić, kako ga citira hrvatski portal 24sata.




Baka Ivuša je cijelo vrijeme pod sedativima, hoda po kući, gleda fotografije unučadi i suze joj,
kad god joj pogled dođe na Anitu, same poteku, piše isti izvor.
– Moja kćerka Željka, Anitina mama, teško je podnijela suprugovu smrt. Mislim da se još nije oporavila i ne znam kako će ovo podnijeti. Čekamo da nam jave što je točno bilo.
Čini mi se da nas žele poštedjeti, jer znaju da smo Stjepan i ja bolesni. Prije tri dana, prije nego što smo dobili strašnu vijest, oboje smo završili na Hitnoj – u suzama je ispričala baka Ivuša.
Jakići su prije 20 godina zbog rata bili prisiljeni napustiti svoj Kotor Varoš (BiH). Bili su izbjeglice i skrasili su se u pitomom slavonskom selu. Dva sina i tri kćererke otišli su trbuhom za kruhom u Austriju i Njemačku.
– Anita je bila umiljata i draga. Voljela je sestre, posebno blizanku, a i brata Danijela. Ne znam kako ćemo ovo preživjeti, strah nas je kako ćemo sad vidjeti kćerku i ostale unuke – pita se neutješni djed Stjepan

0 komentari:

Objavi komentar