utorak, 8. svibnja 2018.

Najbolji trik protiv komaraca – više ih nikada nećete vidjeti samo presjecite ovu voćku

Posted by arko on 08:46 | No comments
Najbolji trik sa voćem protiv komaraca – više ih nikada nećete vidjeti samo presjecite ovu voćku
Ovo zdravo voće sadrži i antiseptik koji se koristi prilikom prehlada, loše probave, stomatoloških problema, respiratornih poremećaja, kao i povišenog krvnog pritiska. Ovaj citrus je jako djelotvoran i u borbi protiv komaraca.
Isijecite limun, pa u njega pozabijajte klinčiće i stavite pored kreveta. Miris limuna osim komaraca izbjegavaju i mravi, kao i muhe. Pored limuna, komarce isto tako rastjeruje i mirisi lavande.


Isto tako možete koristiti i narandžu, tačnije njenu koru. Narandža je voćka jako bogata vitaminom C a poznata je činjenica o tom vitaminu koji štiti organizam od slobodnih radikala. Kora od narandže se pokazala kao dobro sredstvo protiv uboda komaraca jer se komarci odbijaju narandžinom korom.


Ako imate problem sa kukcima tokom lijepih dana onda je odličan način da malo narandžine kore utrljate oko zglobova na nogama vratu i tako spriječite da vas uopšte napadaju. Sada kada znate za ove blagodati citrusnog voća, preporučite ih i svojim prijateljima i riješite ih velike muke – insekata.

0 komentari:

Objavi komentar