nedjelja, 10. lipnja 2018.

DRAGANA MIRKOVIĆ ŠOKIRALA ESTRADU: OTKRILA ŠTA JOJ JE ŠEMSA SULJAKOVIĆ URADILA KAD JE BILA DJEVOJČICA…

Posted by arko on 14:57 | No comments
Srodna slika
Do nje nismo stigli kroz šljivike i livade ali svakako smo se rado prisjetili početaka njene karijere. Čudo od djeteta kako su je mnogi tada nazvali i dan danas je jedna od najvećih balkanskih zvijezda i živi život o kome mnogi sanjaju.
Ističe da se nije promjenila i da u njoj i dalje živi petnestogodišnje luče iz Kasidola.
Legendarni “Južni vetar” nesumnjivo je najznačajniji bend srpske estrade, ma šta ko o njemu mislio. Možda nikada nije predstavljao pravi “mejnstrim” na domaćoj muzičkoj sceni, ali ovaj sastav iznedrio je neke od najvećih zvezda balkana, a njihovi hitovi iz zlatnih dana se i dan danas pevaju bezmalo na svakoj žurci.


“Južni vetar” osnovao je talentovani muzičar Miodrag Ilić, poznatiji kao Mile Bas, osamdesetih godina, a udarnu pevačku petorku sačinjavali su Dragana Mirković, Sinan Sakić, Mile Kitić, Kemal Malovčić i Šemsa Suljaković. Svoje albume sa “Južnim vetrom” snimali su i Luis, Jašar Amedovski, Šaban Bajramović, Šerif Konjević, Srećko Sušić, i drugi…
Međutim, glavna petorka, pored prepoznatljivog i speci×čnog zvuka, ipak ostaje zaštitni znak ove grupe, koja je prerasla u muzički fenomen. No, osim individualnih talenata, nema sumnje da je jedna od tajni uspeha ove grupe estradnih umetnika i njihov blizak odnos i prijateljsvo koje su razvili nastupajući zajedno…


– Moram da kažem nešto o ovim ljudima. Volim ih i dan-danas, i niko nije svestan koliko su oni sjajni ljudi. Mile i Kemal uvek su bili najneozbiljniji, i uvek sam se smejala njihovim pričama. Sinan je sjajan kakav jeste, sa svim svojim hitovima. Ali, nikoga nisam volela kao što sam volela Šemsu – rekla je Dragana, i smesta počela da plače, ne uspevši da suzdrži emocije.
cik-media.com

0 komentari:

Objavi komentar