utorak, 26. veljače 2019.

SKANDAL U SRBIJI, ŠABANA BI DA ISKOPAJU IZ GROBA, TJERAJU GA IZ ALEJE ZASLUŽNIH GRAĐANA: "Ljudi, gdje će vam duš

Posted by arko on 22:18 | No comments

Nakon što je tragično stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, kralj narodne muzike Šaban Šaulić sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.
No, upravo to mnogima smeta, prenose srbijanski mediji.
Naime, društvene mreže su se usijale od komentara zašto je odobreno da se pjevač narodne muzike nađe među zaslužnima, dok mnogi akademici i doktori nauka obično ne mogu da budu sahranjeni na tom mjestu.

Među onima koji smatraju da Šauliću nije mesto u Aleji zaslužnih građana ima intelektualaca i političara, koji ističu da ima i zalužnijih od kralja narodne muzike.
Lider radikala Vojislav Šešelj oglasio se na Twitteru povodom toga što jedna ulica u Šapcu treba da promijeni ime u Šabanovo.
"Politika jutros izveštava da je već 1.500 budala potpisalo peticiju da se Ulica Avde Karabegovića preimenuje u Ulicu Šabana Šaulića. O Srbijo, da li ćeš se odreći uspomene na junaka, mučenika i vrsnog intelektualca u korist vašarskog zabavljača, pa makar on imao glas slavuja." - napisao je Šešelj.

Bivši lider DS Bojan Pajtić, nakon informacije da je umro  poznati akademik dr Slobodan Perović, redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, napisao je aludirajući na Šaulića:

0 komentari:

Objavi komentar