nedjelja, 24. veljače 2019.

SUZE SAME TEKU NIZ LICE: AMERIKANAC POSVETIO PJESMU ŠABANU ŠAULIĆU, MORATE OVO ČUTI (VIDEO)

Posted by arko on 12:03 | No comments

Ron Holsey je Amerikanac iz Kalifornije koji se prije mnogo godina zaljubio u narodnu muziku prilikom jednog putovanja po Balkanu. On se u narodnu muziku zaljubio upravo zbog Šabana Šaulića. Amerikanca je pjesma Kraljice moga srca zauvijek vezala za ovog legendarnog pjevača koji je jučer stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj.


O Ronu Hosleyu: Ron Hosley (rođen 4. marta 1977.) autor je i umjetnik odgovoran za mnoge kratke priče, eseje, recenzije i dizajne naslovnica knjiga. Rođen i odrastao u Kolumbu, Ohajo, njegov prvi objavljeni rad bio je urednik i saradnik The Midnighters Cluba:


Tales iz Harker House Collection, 2001. U kolekciju su uključeni autori kao što su Paul Tremblay i Lucy Snyder, a nekoliko priča je dobilo priznanje u Nagrade Bram Stoker 2001 za najbolju kratku igricu.
Njegove kratke priče pojavile su se u časopisima kao što su On Spec, a njegova priča “U praznoj zemlji” pojavljuje se u antologiji Masques V, koju su uredili i objavili Barry Hoffman i Gary A. Braunbeck (izvorno uredio Jerry Wiliamson).
On je alumni 2002. godine na Clarion East Workshopu za pisanje naučne fantastike i fantazije i dobitnik stipendijskog fonda Douglas L. Ruble za pisanje i razvoj znanstvene fantastike.
Njegovi dizajni za naslovnu knjigu pojavili su se na Gary A. Braunbeck-ovoj ne-fiktivnoj kolekciji, Fear in a Handful of Dust, i njegova kolekcija putnih putovanja, x3. Također je dizajnirao naslovnice za oba izdanja antologijskog kluba Midnighters Club i kolekciju krvi Blood Magic Lucy A. Snyder.



Njegov prvi objavljeni roman, “Gorge Sin: Sve pod romanom”, objavljen je u oktobru 2012. Knjiga je prva u seriji urbanih fantazija / horor romana Johna Flickera u kojoj glumi protagonist John Flicker / Body & Soul romani Jennyripper, (objavljeno juni, 2013) The Never-Time Girl, objavljeno u oktobru 2014. godine. Prema njegovom blogu, on trenutno radi na četvrtom nastavku, privremeno nazvanom Taphoclave.
magazindan.info

0 komentari:

Objavi komentar