ponedjeljak, 29. lipnja 2020.

Dugi niz godina sam profesor i predajem u jednoj strukovnoj školi.

Posted by arko on 11:33 | No comments

Dugi niz godina sam profesor i predajem u jednoj strukovnoj školi. Kao profesor sam doživio razne situacije sa učenicima, često vrlo, vrlo loša iskustva i sa svakom novom generacijom meni kao profesoru je sve teže i teže, ali nakon ovoga što mi se desilo juče razmišljam da napustim ovaj posao i pokušam sa nečim drigim da se bavima.



Uvrijeđen sam i kao profesor i kao čovjek. Naime juče dok sam pisao zadatak na tabli, logično jedan izvjestan period sam bio okrenut leđima učenicima i tada sam doživio nevejrovatan šok. Dok sam pisao po tabli iznenada sam osjetio kako me je neko jako stisnuo za polni organ, da ne imenujem. Okrenuo sam se i iza mene su stojale dvije učenice bez odjeće, samo u donjem vešu,a jedna od njih me uporno držala za međunožje.



Govorio sam joj da me pusti i da se vrate na svoja mjesta i da se obuku, ali nisu me slušale. Nekako sam se oslobodio i izašao iz učionice, dok su se one, kao i svi ostali učenici glasno smijali. Najgore od svega što nemam nikakvu zaštitu, ni podrškuu ni od direktora, a ni od ostalih kolega. Bukvalno sam predmet ismijavanja. Ne znam šta da radim?

0 komentari:

Objavi komentar